歡迎想砌模型o既巴絲入黎(5)黑警死全家,罷買藍精

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
好多文具鋪都有
唔係絕世好劍
唔洗𡃶住用㗎
中南大把
諗住買鱷魚夾要黎上灰點知天悅間模型鋪執9咗跟手就落咗去貓鋪, 點知一係就貴到仆街唔捨得買( $55/10枝 ), 一係就多到仆街用唔撚哂( $75/36枝 ), 跟住就問店員有冇少啲, 點知係冇 正要放棄之際, 竟然有師兄撩我問可唔可以些牙,即刻lur飯應。 咁都遇到, 真係頂癮, 正!
36 枝點會用唔哂
100支都嫌少少唔夠用
我好少砌, 亦唔多時間砌, 理想係12枝就夠, 同埋我砌既144多
144唔RG
HG都起碼分30件
RG淨係wing0過。我通常每次只砌好少部份, 就算磨咗都唔一定會上埋灰, 又會噴啲唔噴啲, 所以真係唔會用得哂咁多枝
呢期笨大出既戰暴真係好靚仔
但關節位好緊,緊到已經有人扭斷左
砌之前真係要睇路
巧令可惜我唔好數碼, 唔係既話實砌硬。隻狗應該都出?
100支就差唔多
btw taobao 廿蚊40支
新手一問
神之手係咪真係咁好用
有冇其他替代
買左部有透明件既驚就咁剪啲水口會好核突
打算素組only

拿, 我就用緊呢把, 鳩買的, 喺MK千你達後面間5金鋪買, 呢把就$4X重有其他, 都頗多選擇。好唔好用就唔識答你, 不過就剪到野囉, 都唔洗點用力都算好揸手。見你問所以我都GOOGLE左呢把野, 都有YOUTUBER用佢剪件既...至於透明件果度就, 自己睇片
https://www.bilibili.com/video/av46700002/
啲甲隻黃色用咩色?好靚
另外一問如果想再升級應該買邊支噴槍?
Budget 1000內
Iwata hp cp千幾蚊太貴
我就買hs因為好易洗,不過就唔止千内。
睇你有沒信心玩耐d. 如果唔係買貴少少係值既。
你想平玩唔使做效果咪買返枝spraymax都夠做。
上去同pm老細傾下。 佢唔會hardsell, 仲會俾你試到岩。
上水 9月10月

咦?今個月有HGAC 死神 ?
巴打 隻百壞支炮係咩來
戰鬥暴龍外甲用左邊隻金
巴打可唔可以share下你點上色
我上次塞 佢教我洗筆同刮返d水性油
我無以為報 就掃返d油同工具
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞