歡迎想砌模型o既巴絲入黎(5)黑警死全家,罷買藍精

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
咩槍?
有冇跌過?
如果所有野都扭緊番晒都噴唔到杯有泡
我懷疑一樣野

綠色係正常出油位
藍色似係滲油出黎?
一係個度裂左(氣又呢個位谷番入杯)
或冇左膠圈?
係 rg
塞槍(針咀塞)唔會有氣番到杯
有泡即係有路由針咀所處既chamber去到杯
新手買噴筆同泵有無好介紹?
求高手指點迷途小初哥
噴油性油就iwata hp-cp,水性就harder & steenbeck infinity
有咩分別?
屋企有仔有女,要出走廊噴油,見到有隻匠心社細泵有無伏?
噴筆用gaia油買iwata?
有十幾盒mg未噴
首先要搞清楚水性油同油性油乾左之後點樣清洗
油性油乾左之後仍然可以被溶劑融解,所以洗筆既時候可以唔洗大拆都可以大概洗得乾淨,而就算要拆,拆完都可以靠浸泡清潔
水性油乾左之後就會成為一塊漆膜,係要刮先會甩

而日系筆零件多過德系筆好多,逐件刮係容易整壞,所以噴水性油的話用日系筆係有咁既問題係度

不過,呢個只係建議,實際上亦有人會用iwata 噴水性油,h&s 噴油性油
匠心社隻泵大部分人都話好易過熱,同埋因為重,所以隻手好易攰
如果要出走廊噴既,可以考慮用龜泵,配埋佢舊差電都可以做到拎出街既效果
另外有d 人話可以淘條usb 線駁尿袋都得,但我唔肯定夠唔夠力
本身用開iwata噴水性都想J支infinity 玩
多謝建議
罄已售
試下上fb谷 應該有人放
我見大部份人都買2盒 (有人拎來炒)
原價應該收到
1. 打磨主要磨走水口位 不過如果有縮膠情況/外表不平 就需要補土 再打磨至平滑

2. Gaia 002係pure black 唔夠黑 如果覺得唔夠光
可以噴一層光油 或者買gaia 032 ultimate black
https://youtu.be/e4JBU2PpJis
呢個係水性acrylic 既通病
啲畫detail畫毛既artists會除左個cap噴幾分鐘就會用手指捽針頭清油。
H&S易拆,全塞要大洗都易啲。
勇氣之盾可張開好似好正
個人覺得h&s evolution silverline都夠做 泥緊想upgrade呢枝

奧海城會場限定
成隻個設計都好型 分色又靚 但係好多左右合夾口 同埋可動麻麻
Sparmax dh 103
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞