歡迎想砌模型o既巴絲入黎(5)黑警死全家,罷買藍精

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
ching個頭點搞?
我見佢左右夾,中間要放件黑色件
痴線
你可以fb pm佢問下。
邊到仲有
想請教師兄 我有隻真骨拉打 中左少少sad d 油有部分無左,黑色黎,我可唔可以用gundam marker補返果少少黑色佢?
點會諗倒呢個方法
有冇奧海高達展同限定貨同普通貨既評價 
我冇買
即係,基本parts同Hpcp通用。
師兄, 買左剪未?如果未買就上網揾吓資料睇下平剪同貴剪剪出黎既效果先決定買邊隻。因為你,我琴晚Google左,Youtube埋,先知道平剪貴剪剪出黎效果有分別。因為我資質差,所以我睇完片只知道平同貴剪出既件白化程度有分別,但唔知切口點樣先為之靚。因為你素組透明,所以我覺得把剪你需要買把比較靚,否則我驚會糟蹋左隻野。同埋我都睇到話用拋光膏對透明件會有幫助
如果我有講/教錯歡迎各師兄指點,但請勿出力插
另外想問果啲剪會唔會容易"生瘦"?每次用完需唔需要入袋盡量減低氧化程度?
創意力量和幻想 會嚇你一跳
爬左好多關於 琺瑯漆既文,
是咁的 如果我用左油性油做底色 想用琺瑯漆黎滲線/ 玩舊化

想請問一下 有兩個問題
1) 我見好多人教最好先噴一層光油, 先好用琺瑯漆 咁我想請問我呢個情況之下, 如果我係本身油性油底色, 咁我用琺瑯漆之前 應該係用水性既光油 定係油性既光油,

2) 我都好驚爆膠呢個問題 可唔可以直接用火機油開琺瑯漆
一句講晒
個底水性油性都得。
你係指噴光油打底 水性油性都得? 唔該巴打
如果你本身都有油(油/水性)係底 咁一來法廊油唔會同件件有direct contact>小機會爆膠

你本身都用光澤色上嘅話 表面相對平滑> 滲個時唔會流動唔到同抹唔走

光油以我理解就係將上面嘅問題再minimize 我自己就冇做光油個一步
有冇巴打買左ym隻scalecolor artist?
琴晚買左盒basic colour, 未試
眼鏡小妹妹好可愛
我覺得普通剪+筆刀效果同神之手差唔多
人類既可能性係無窮無盡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞