歡迎想砌模型o既巴絲入黎(5)黑警死全家,罷買藍精

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
巴打 可唔可以share你個配色表
1000內睇你要唔要油控 要嘅話應該係得mr hobby個支 台灣brand另計
好幸福 一個幾月出到三隻作品
asso仔嘅我就泥想死
機動王者支砲
gaia星光金透明橙
PS289?
HPCP $1200 PS289 $1000
一次過覆曬啦
冇特別註明就係gaia色
勇氣紋:普通亮白
金色:亮黑底濕噴再薄噴星光金
銀色:亮黑底濕噴再薄噴星光銀
紅色:同銀色做法+魔幻珍珠紅(猫猫紅)
黑色:郡氏黑鐵(唔打底直上)
皮膚:郡氏41啡底+金屬橙主色留陰影(星光金+猫猫紅+亮白+郡氏109黃)+郡氏109黃highlight皮膚+消光
唔鐘意金屬色可以隨意改
紫色原件冇處理過

PS289 好似800頭
2者有咩分別?
邊間 ?
同問
https://www.bilibili.com/video/av34907056/
大概啦
我自己補充:
1)PS289既氣壓伐係好有用, 唔係好似片中條友咁講到咁廢。
係,喺平時噴大面積既時候用黎調氣壓就算把啦,不過當要噴幼細部位就勁fit。例子,係一個比較細既地方有少少地方花左/high左其他色需要定點補油,我就限制左支針拉得少少,再收晒個氣伐再慢慢開番到啱啱出到油既氣量黎定點補色,其間需要不停調教微少強弱去控制出油速度(係速度, 唔係範圍大細,大細係由拉針去決定)同同一點上面油既多少,一塞塞地就可以開大少少氣去繼續補色。 係,泵個氣壓伐做到,不過係筆上面順手方便好多好多。

2)HPCP個尾中空唔係裝飾黎㗎屌.....係用黎拉針快速清油用㗎......
拉針,平槍打開個尾一樣做到
唔洗下下除出黎係方便好多
想問個中空尾可以點樣快速清油
infinity 係咪都係一樣?
https://youtu.be/cww48gBxpN4
咁樣樣
可以拉針拉得比個trigger更後既位置,令噴頭全開,啲出油量就更大係咁去。另一用途係可以唔洗全拆筆尾都可以扭鬆支針黎拉後黎通塞咀。
我支筆冇cutaway handle,唯有拆尾黎示範。
Infinity一樣功能。
冇保嘅自己鑽開Windows
呢個功能方便但非必要。
睇唔到有鑽窿既必要性。
兩枝都有, 但冇咁玩過
齋睇片有d 抽象,今晚玩下自己果枝試試先
多謝指點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞