學生拍拖應唔應該AA?

246 回覆
759 Like 173 Dislike
其實如果對方唔係老鳳要你請嘅
請佢幾餐飯 又有咩所謂呀
但如果你請左佢好多餐
都唔識醒水有番d想俾錢反應(即使最後都係冇要佢俾)
飛鳩佢算喇 老鳳要人俾真係接受唔到
利申 兩個都係窮學生
條女可能都冇諗過食你一餐m記都牙痛咁款
唔會仲要係廿四蚊餐掛
仲要扭扭擰擰成個女人咁
想佢俾返錢又唔敢出聲
你都係唔好學人拍拖啦
唔係aa同包條女玩有咩分別?
應該 其實未結婚前都應該

樓主成條女咁
食幾餐飯都要計
所以話男女平等係廢話
未結婚前:
我請貴嘢食
佢請平嘢食

結婚後:
我俾食飯前
佢俾日用品/買餸錢

好難一蚊一蚊咁樣AA
樓主未扑建議唔好扑了
廢事一陣d落仔錢又要煩aa又盛
下次俾錢笑住口咁講未撳錢 等佢比
偶然一次都西面就飛啦
幾十蚊斤斤計較
學咩人拍拖
我會鍾意AA多啲
不過間唔中請一餐半餐就唔會好堅持AA

其實巴打有無諗下搵份好啲嘅pt
兩千蚊一個月AA同唔AA都唔夠洗啦
連登真係多中學雞
最有問題係樓主個心態
又要拍拖 又唔想比錢
又要AA 又唔敢出聲 係度擺款
好喇 過時過節比左餐大數 又想拎返回報
一邊呻窮 一邊又要學奢侈興趣班
一邊想搵多d錢 一邊又唔比多d時間賺錢
一邊想AA 一邊又知道咁係好小氣 唔係都唔會上黎問大家拎認同感 如果你係有道理又點會唔敢出聲
一句到尾 垃撚圾
我會鍾意AA多啲
不過間唔中請一餐半餐就唔會好堅持AA

其實巴打有無諗下搵份好啲嘅pt
兩千蚊一個月AA同唔AA都唔夠洗啦

利申 絲
同男朋友未試過aa
男朋友做緊嘢,我讀書,出街都係佢比錢,就算我想比佢都唔制有時唔貴百零蚊佢先比我比睇戲如果唔係即場買,我會上網買,同佢講唔洗比返錢我但最後佢都係塞返比我

但樓主食餐m記睇個戲,百零二百蚊咁牙痛咁聲你都係認真同你女友講清楚啦

如果你係樓主睇你仲會唔會咁講
你而家唔係你比錢你梗係講得輕鬆啦臭雞
如果餐餐你比 一星期出一兩次街 條數都唔係細架
點解你係女就奉旨唔洗比? 係咪條仔想扑你就即刻比佢扑先?

你係邊忽見到我係唔願比錢呀閱讀理解有問題呀你?我有講過我奉旨唔洗比平時出街我想比佢都唔比喎,咁都係臭雞屌你老母
我平時成日買衫買嘢比佢,送啲嘢全部貴過自己用啲嘢,自己唔捨得買嘅都買比佢,呢啲又要同你講
btw 佢想扑我真係即係會比佢扑喎,但唔係因為錢,係因為我愛佢

剩係哩一句已經睇得出你心裡面已經默認左男人比係奉旨,數目多定少都唔應該係男方比曬,你句野好明顯係死港女嫌棄樓主哩啲比唔起百幾蚊既男朋友,事實就係百幾蚊定百幾萬都應該係男女雙方都有份

喂,而家係樓主介意但係又唔同女朋友講喎,就算幾十蚊,幾千蚊,幾萬蚊我都係會咁講,好明顯就係表示如果樓主真係覺得唔ok咪同女朋友講清楚囉,你文盲呀?
其實邊個俾定aa好閒,但我睇到你話因為「報咗興趣班」所以而家手緊咗,好想叫女朋友aa,睇到呢度嬲嬲哋
報興趣班係你自己嘅額外開支,你係咁想玩嘅咪努力啲返工,再唔係自己少啲同朋友出街,捱下麵包,多啲返屋企食飯之類。但而家你係想減同女朋友出街開支,呢點我作為女仔角度睇覺得唔好受(sor好似有啲1999咗)
btw,如果想嗌女朋友完全一人一半AA我就覺得難啲,感覺好小家,可以試下37,64分。埋單個陣比如話100蚊,你拎70出嚟遞俾佢,佢醒水嘅都自己貼30啦。如果佢兜口兜面同你講「仲差30啵」,你可以扮哂嘢話「吖係啵,咁今餐我,一陣糖水你請

原來人地自己有興趣有額外洗費 = 大條道理唔比番自己食既果份
死臭雞

agree報興趣班都有罪,咩諗法嚟

咁你就咪撚呻窮啦你老味 講到係條女搞到你咁窮咁
連登真係多中學雞
最有問題係樓主個心態
又要拍拖 又唔想比錢
又要AA 又唔敢出聲 係度擺款
好喇 過時過節比左餐大數 又想拎返回報
一邊呻窮 一邊又要學奢侈興趣班
一邊想搵多d錢 一邊又唔比多d時間賺錢
一邊想AA 一邊又知道咁係好小氣 唔係都唔會上黎問大家拎認同感 如果你係有道理又點會唔敢出聲
一句到尾 垃撚圾
好想有月堇絲打呢啲女朋友

唔好呀,上面條盲撚話我係死港女死臭雞我都想我做到可惜嘅係
試過男朋友講句想買隻錶,我係第2日已經用左成份糧買隻錶比佢我呢啲咪死港女死臭雞囉
偶然一次都西面就飛啦

洗唔洗咁 好撚肉酸呀媽
你冇錢就攤出黎講囉 知你難處都唔比就話姐
1.樓主扑左未?
2.仲想唔想扑?

1 Yes 2 No 就快d分手 止蝕離場
未扑就諗下點用最少成本扑野
偶然一次都西面就飛啦

洗唔洗咁 好撚肉酸呀媽
你冇錢就攤出黎講囉 知你難處都唔比就話姐

奉旨要男人俾錢真係好大方得體
無諗過要改變現有風氣
女人30歲前嫁唔岀就會知錯
中學嗰陣輪住一人俾一次
不過嗰陣條女好好 知我窮嗰排會自動幫我俾
ex係學生 得閒教下琴唔係搵好多 所以我地係AA嘅 同埋多數做啲低消費嘅野行下公園行下琴行果啲
但現任做緊野 嫌我窮請埋我 叫我遲啲做野先再算
我唔接受AA,但我會記數,一分手我會一次還哂成條數畀對方,唔會欠任何人

唔分手,行到最後咪不分你我

利申絲

嘩大佬咁記法好撚辛苦啵

唔辛苦嘅,已做過,而且我一定有畀多無畀少
我唔接受AA,但我會記數,一分手我會一次還哂成條數畀對方,唔會欠任何人

唔分手,行到最後咪不分你我

利申絲

嘩大佬咁記法好撚辛苦啵

唔辛苦嘅,已做過,而且我一定有畀多無畀少

幾欣賞你
希望你會感染到身邊嘅朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞