學生拍拖應唔應該AA?

246 回覆
759 Like 173 Dislike
AA正常 唔想自己好似殘廢咁 再人地比埋自己個份
而且驚分左之後好虧欠左佢咁 成日食佢用佢 所以我唔比男朋友請我 除非小數目 一包糖 生日飯
有冇扑過野
唔想餐餐計嘅話咪一人請一餐兩餐咁
你比得多人哋唔好意思就會話想請番你㗎啦
利申同女朋友都係咁 女朋友覺得大家都未搵到錢唔應該男仔比哂
我係學生 條女岀左黎做野
一定aa, 而且樓主啲情況我會同佢講佢差我睇戲啲錢 佢會好似怕我以為佢貪錢港女咁比返我 仲會同我say sor咁
利申 非ff
點解有扑就唔洗aa
唔想餐餐計嘅話咪一人請一餐兩餐咁
你比得多人哋唔好意思就會話想請番你㗎啦
利申同女朋友都係咁 女朋友覺得大家都未搵到錢唔應該男仔比哂

師兄你其實呢個做法我聽過好多人講 其實漏洞好多
因為成個方法個前提係: 你條女肯比
樓主係怕佢條女覺得係唔洗比 喺assume佢條女係港女同assume佢條女係純粹唔記得之間掙扎
問題係你條女肯比 即使餐餐aa你同佢都唔會唔好意思
你條女係唔肯比嘅 就算佢請嗰餐貴你請個餐一蚊都問你claim返
點解有扑就唔洗aa

咪臭係
建議樓主同佢心平氣和坦白自己財政問題
AA好正常咋
建議樓主同佢心平氣和坦白自己財政問題
AA好正常咋

唔係咁架 我知樓主擔心啲乜
因為有好多女係 只要你一講"財政問題"
佢就會立刻假定你係想收返佢錢->唔肯付岀->唔愛我
或者係
"點解要為少少錢嘈"->你聽到呢句甚至會覺得自己錯(事實係 唔係你比梗係咁撚口響啦仆街!)
利申 同ex試過哂呢啲方法
咪扮大頭鬼就真,冇錢就出聲
屌你冇錢學人講感情
女人就算俾人請都要主動講俾返錢俾請佢果個人 或者同佢講下次請返佢 再唔係講一句多謝
人地拒唔拒絕係一回事 但如果乜都唔講覺得理所當然就係個女人無家教
一係一人講一次
一係aa但每次自己都出多少少
一係就中出即飛
一係一人一次
一係aa但每次自己都出多少少
一係就中出即飛

自膠
就算係唔係窮撚都好拍拖應該都要AA

利申:一樣係公屋窮撚拍拖全部我比曬,最後下場係一頂綠帽
咪坦白同佢講囉,以前我做學生果時 屋企好撚嚴,個個月比得2800我 又搭車 又要包學校洗費,果時跨區返學個個禮拜車錢冇2舊水都唔撚駛指意返齊學,都坦白同女朋友講,冇錢,咪食平啲,行下街去下金魚街睇寵物就夠,仲拍到而家
收收埋埋 要面子最後散拖重要啲,定坦坦白白 自己個心好過重要啲,自己諗
唔好拍拖啦好心
同男朋友未試過aa
男朋友做緊嘢,我讀書,出街都係佢比錢,就算我想比佢都唔制有時唔貴百零蚊佢先比我比睇戲如果唔係即場買,我會上網買,同佢講唔洗比返錢我但最後佢都係塞返比我

但樓主食餐m記睇個戲,百零二百蚊咁牙痛咁聲你都係認真同你女友講清楚啦
係咁架啦 冇錢學咩人拍拖 成日aa你自己都覺冇面啦唔係你點會唔出聲

一人一次或者你俾大份佢俾細份
學生哥邊有咁多錢fing
你條女有冇比你屌先?答左我先唔好話雞唔雞,有既一星期幾獲?
認真答你
如果乜都係你比錢 係咪代表每當你想仆野佢都ok?
如果唔係 咁咪唔公平 因為咁就imply左 佢既時間比你更值錢
兩者關係應該建基於尊重 平等 呢個係唔關風度 gentleman 事 對於呢段關係如果佢既貢獻係零 Sorry 佢係disrespect緊你 難聽啲講 佢係想攞著數

利申 讀緊u曾經date過幾個女仔 個啲係完全唔會出一分一毫既 我係唔會再搵佢地
就算係唔係窮撚都好拍拖應該都要AA

利申:一樣係公屋窮撚拍拖全部我比曬,最後下場係一頂綠帽

真心 我覺得拍拖AA係基本
女朋友好好成日想AA 不過身為男人緊喺我俾大份(多數佢都會出返份)

一樣 或者一人畀一餐
因為有時話aa佢都話唔使 但有時又會追下我數 加埋大男人性格 就知佢唔想俾人覺得小家
與其喺到嘈畀唔畀不如下次我畀番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞