學生拍拖應唔應該AA?

246 回覆
759 Like 173 Dislike
小弟今年廿歲, 同女朋友同年, 大家都讀緊大專
女朋友上星期話想去睇戲,所以今日同佢出去睇
買飛嘅時候, 我同佢一齊揀位, 然後我比咗比錢
本身諗住如果佢話夾錢, 就同佢講請我食個M記就得
不過佢咩都冇講

之後見仲有大半個鐘, 就去咗附近M記食嘢, 佢搵位, 我買食物
都喺同頭先一樣, 佢冇出聲

然後睇完戲, 佢問我去邊到好, 但我其實有啲唔開心, 加上再行街食下嘢又洗多筆, 所以同佢講今日有啲攰, 不如返屋企
然後佢就有啲唔開心咁話:
女朋友
點解你同我出街咁HEA咁頹咁嘅
我今日真喺攰..想返屋企
乜你同我出街好唔開心咩?
...

然後我地去咗巴士, 我送咗佢返屋企, 全程都冇乜點出過聲, 中途佢有問我喺咪唔開心, 我話有少少, 但冇講咩事, 因為我驚自己CARE個百零二百蚊好似好小氣咁..

但其實我都唔想.. 自己本身喺公屋窮撚, 返PARTTIME一個月都係搵得2000蚊鬆啲, 一個月普通洗費+中同食下飯已經洗咗大半 剩低嘅錢真喺唔多, 幾乎個個月都洗晒, 雖然之前都有同佢講話出街AA, 但過咗一排就變返我比.. 我都唔好意思再提. 所以想知大家其實學生時期拍拖 喺咪AA? 定都喺男仔比?

AA喺正常
窮撚學咩人拍拖

SORRY FOR 1999
佢有冇俾你屌?果度已經值回票價,一樓一鳳千年老妖老雞都夠膽死收你500/q,你一個月屌佢幾鑊已經回返本

我女朋女唔喺雞 純粹想討論大家拍拖會唔會AA 想知自己會唔會太小氣 如果我喺唔啱都想盡量改
如果條女吊高嚟賣就飛得。

呢家咁樣ok 呀,幾純愛feel
啲女人係咁撚古惑架啦
飛得
你主動比 佢一定唔會出聲比返
放心喎 公道講學生係AA架啦
除非你有錢既 咁冇得計啦

我同你情況差唔多 女朋友同我都係今次我下次你 冇詐過我型
如果條女吊高嚟賣就飛得。

呢家咁樣ok 呀,幾純愛feel

其實佢平時都好好 又唔會話要我送咩貴嘢 我都有同佢講過我冇乜錢 唔可以送到啲咩比佢 佢都冇介意 不過最近自己出去上堂學其他興趣 多咗一筆洗費 開始有啲吃不消.. 之前都冇咩問題 仲有少少錢儲 而家就真喺有減冇加..
應該啦 如果佢知你本身唔係有錢,真係愛你錫你嘅肯定會唔捨得你洗咁多,會為你分擔。莫講話兩個都係學生,就算你已經出左嚟做野都唔應該你俾曬 就算唔係出大頭,都應該請返你食野/買啲小禮物俾你,我覺得重要嘅唔係形式而係有無嗰份心。拍拖唔係一個人嘅事,付出都唔應該係一個人仲覺得理所當然
問題係 女友無主動想比錢or AA 男方主動問會顯得好小氣 但唔問對一個學生黎講又真係好大負擔
放心喎 公道講學生係AA架啦
除非你有錢既 咁冇得計啦

我同你情況差唔多 女朋友同我都係今次我下次你 冇詐過我型

我覺得你咁都幾好 我同佢商量下 但我驚過咗一排又會變返原本咁 唔喺話介意比多一餐半餐 喺驚佢唔記得咗 我又唔好意思提.. 冇理由同佢講 喂 今次到你比喇..咁
以前ex岀左黎做野我仲係學生都aa啦
下次咪食飯個d淨係拎你自己個份岀黎咁個女仔正常都會知自己要夾錢
AA好正常姐,或者有時一人一餐咁
有可能你地買嘅時候講緊嘢, 佢唔記得咗要俾返錢你? 我有時都會唔記得,下次會俾返
如果你好介意可以試下同佢講
未扑AA
直接講 "近排無錢,請唔到你睇戲啦"
如果閪面就即飛
On9, 拍拖條女俾晒係常識啦
一直都係aa 拍拖本身就係2個人嘅事 點解要1個出晒錢 不如樓主試下坦白啲同女朋友講
你可以下次俾個刻 同佢講返佢要俾既錢
例如 每人30蚊咁
佢聽到應該會俾返你
你介意 但咩都唔講 人地唔會知你做咩
明知你咩收入咩家底都唔出返真係好仆街
大家都係學生點請得咁多呀
如果你係不自量力去媾d ig 女神款就另計
正常女仔點都係aa啦
你可以下次俾個刻 同佢講返佢要俾既錢
例如 每人30蚊咁
佢聽到應該會俾返你
你介意 但咩都唔講 人地唔會知你做咩

老實講下下到開到聲就冇意思啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞