學生拍拖應唔應該AA?

246 回覆
759 Like 173 Dislike
( 以下意見 係定義拍拖包扑嘢 )

就算係學生都應該男俾
女肯俾係人情 唔俾係道理
所以如果你無錢就専心讀書
唔好諗乜嘢拍拖 你未夠班

拍拖從來都係奢侈品 無拖拍唔會死
愛情唔係大晒 麵包更重要
自己都搞唔掂 月清 仲去拍拖你知唔知醜

再者你果啲洗費已經係好基本
咁都可以令你覺得唔開心就不如分手打飛機
真真本土學生妹講緊 岀次街洗幾百個個爭住俾
你執到仲呻 真係唔屌唔得

( 無得扑另計 要AA )

講得好好啊!欣賞你

Thanks btw你係巴定絲
上面好多巴話我見解係當人係雞

你係覺得介意個二三百蚊咪直接出聲
如果我係你條女我一定唔會介意因爲我鐘意你就唔介意你窮
但宜家你又唔想洗咁多錢又唔直接表態咁撚婆媽
仲要條女問你點解唔開心又唔講 係唔係男人黎
同男朋友未試過aa
男朋友做緊嘢,我讀書,出街都係佢比錢,就算我想比佢都唔制有時唔貴百零蚊佢先比我比睇戲如果唔係即場買,我會上網買,同佢講唔洗比返錢我但最後佢都係塞返比我

但樓主食餐m記睇個戲,百零二百蚊咁牙痛咁聲你都係認真同你女友講清楚啦

我嗰個都係 其實好唔好意思
間唔時想同佢講 不如我請啦 又會覺得自己好做作
爭埋單都試過 又變左親戚式爭埋單
除左駛開佢之外都諗唔到方法兩全其美
樓主肯答扑左未?
中學生就話aa姐,讀到大學(唔知你大專定大學啦)可以做parttime,出街個一百幾十都要aa不如死左去啦

如果你真係有咁大困難既不如唔好拍拖,等你出黎做野先拍

利申 同女朋友2個都讀緊大學,出街我一定會比晒,學生哥出街一個月咪最多千零二千蚊,男人老狗咁都要aa
學生唔好拍拖
最初一齊我都有比自己果份,但男友次次都話唔洗 我話食野點可以唔比錢,佢話係咪覺得佢自己請我唔起 話一人比一半好核突 之後嗌交
有種男人係唔鐘意AA,有次食飯佢唔記得銀包無錢,我比左之後都無問佢拎返錢,但佢即刻禁錢比返我,話唔鐘意洗女人錢,差啲嗌交

如果一個m記同一張戲飛都令你咁唔開心,你咪開心見誠講 或者淨係食m記,一係屋企食完野先出去睇戲 夜晚返屋企食,可減少負擔,但係咪真係開心,你諗你啦
雖然之前都有同佢講話出街AA, 但過咗一排就變返我比..

你講完佢都係唔主動俾姐係當奉旨姐
何況你又唔係有錢
我覺得唔係小家嘅問題 係你女朋友唔識諗
食m記仲想點 食其他你仲死
梗有d死港女留言話小氣 男請女正常乜乜乜
係家教問題呀
男女“朋友“ 吾撚係包養呀
臭雞
學生唔應該拍拖
其實邊個俾定aa好閒,但我睇到你話因為「報咗興趣班」所以而家手緊咗,好想叫女朋友aa,睇到呢度嬲嬲哋
報興趣班係你自己嘅額外開支,你係咁想玩嘅咪努力啲返工,再唔係自己少啲同朋友出街,捱下麵包,多啲返屋企食飯之類。但而家你係想減同女朋友出街開支,呢點我作為女仔角度睇覺得唔好受(sor好似有啲1999咗)
btw,如果想嗌女朋友完全一人一半AA我就覺得難啲,感覺好小家,可以試下37,64分。埋單個陣比如話100蚊,你拎70出嚟遞俾佢,佢醒水嘅都自己貼30啦。如果佢兜口兜面同你講「仲差30啵」,你可以扮哂嘢話「吖係啵,咁今餐我,一陣糖水你請

原來人地自己有興趣有額外洗費 = 大條道理唔比番自己食既果份
死臭雞
中學生就話aa姐,讀到大學(唔知你大專定大學啦)可以做parttime,出街個一百幾十都要aa不如死左去啦

如果你真係有咁大困難既不如唔好拍拖,等你出黎做野先拍

利申 同女朋友2個都讀緊大學,出街我一定會比晒,學生哥出街一個月咪最多千零二千蚊,男人老狗咁都要aa

講得好
男人老狗無錢咪撚拍拖
Part time $2000 炒散4日都有啦
你去叫雞/ptgf 咪要俾哂囉 依家係你女朋友黎 有咩唔傾得? 自己諗啦屌
唔夠錢咪翻多d功囉 禁大個人
做男人就要有翻d氣量
其實正常既女仔就算唔想比
都會扮下拎個銀包出黎啦
你條女連扮都廢事 直接要你比
好極有限
又唔係中學生...
應該
就算唔AA 但你主動俾錢嗰陣佢冇話過俾返你就已經睇得出呢個女仔好極有限
男人老狗無錢咪撚拍拖
Part time $2000 炒散4日都有啦

港女冇錢就拎綜援啦 貪人part time果幾千
人地有冇錢都應該比番自己果份啦下話
( 以下意見 係定義拍拖包扑嘢 )

就算係學生都應該男俾
女肯俾係人情 唔俾係道理
所以如果你無錢就専心讀書
唔好諗乜嘢拍拖 你未夠班

拍拖從來都係奢侈品 無拖拍唔會死
愛情唔係大晒 麵包更重要
自己都搞唔掂 月清 仲去拍拖你知唔知醜

再者你果啲洗費已經係好基本
咁都可以令你覺得唔開心就不如分手打飛機
真真本土學生妹講緊 岀次街洗幾百個個爭住俾
你執到仲呻 真係唔屌唔得

( 無得扑另計 要AA )

講得好好啊!欣賞你

Thanks btw你係巴定絲
上面好多巴話我見解係當人係雞

認同 不過太直接
其實點解你唔主動同佢溝通下
雖然佢無自動話要比番錢你都唔好
但你咁樣佢唔會知你唔開心d咩 只會比人覺得你好扭令唔知想點咁

利申:支持aa
痴線,就係樓上呢d男人養到香港女人咁拜金,港女

一定同女朋友AA

以為大部分男人都憎港女
原有咁多人製造梗港女
一句講 我無錢呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞