學生拍拖應唔應該AA?

246 回覆
759 Like 173 Dislike
搭單問下
我仲讀緊書 男朋友已經出嚟做野有穩定收入
啱啱一齊個時 食完飯都已經有話過比返錢佢 佢過話我仲讀緊書冇咩收入叫我唔洗比返錢佢
去到宜家 每次同佢出街洗費都係佢比哂
我都唔係大洗 我食普通茶記都好夠 兩個人食個lunch都係$100有找 又唔會去玩 洗費通常都係食
但我都已經唔會再主動比返錢佢 其實咁樣會唔會唔係咁好?
我唔係撐樓主
因為我覺得佢真係好撚婆嗎 係抵屌既

但某d人口中所講既 男人老狗就乜乜乜乜 依句野真係難聽過粗口

依句野可以引申到 拍拖 結婚 買樓 什至係供養埋外家老豆老母 所有責任都落晒個男人到

當然力量愈大責任愈大 你係城中富豪緊係可以下巴輕輕啦

但當大家出身背景差唔多 男人老狗乜乜乜乜依句真係可以隨時害撚死人
搭單問下
啱啱一齊個時 食完飯都已經有話過比返錢佢 佢過話我仲讀緊書冇咩收入叫我唔洗比返錢佢
我都唔係大洗 我食普通茶記都好夠 兩個人食個lunch都係$100有找 又唔會去玩 洗費通常都係食

過唔過到良心
搭單問下

你咪試下搵次主動話AA睇下對方有咩反應囉
對對情侶相處方式都唔同嫁啦
上面班撚樣都痴撚線 女友係愛你既就會有出錢既諗法 即使有冇俾都好 男人就要包洗費 男女唔公平就係你班撚屌造成
直接講就得啦
如果佢介意都知咩事啦
就算而家出黎做緊野同女朋友都係AA
係d節日慶祝先我請
儲多個錢旁身呀
上面班撚樣都痴撚線 女友係愛你既就會有出錢既諗法 即使有冇俾都好 男人就要包洗費 男女唔公平就係你班撚屌造成

Same
其實邊個俾定aa好閒,但我睇到你話因為「報咗興趣班」所以而家手緊咗,好想叫女朋友aa,睇到呢度嬲嬲哋
報興趣班係你自己嘅額外開支,你係咁想玩嘅咪努力啲返工,再唔係自己少啲同朋友出街,捱下麵包,多啲返屋企食飯之類。但而家你係想減同女朋友出街開支,呢點我作為女仔角度睇覺得唔好受(sor好似有啲1999咗)
btw,如果想嗌女朋友完全一人一半AA我就覺得難啲,感覺好小家,可以試下37,64分。埋單個陣比如話100蚊,你拎70出嚟遞俾佢,佢醒水嘅都自己貼30啦。如果佢兜口兜面同你講「仲差30啵」,你可以扮哂嘢話「吖係啵,咁今餐我,一陣糖水你請

原來人地自己有興趣有額外洗費 = 大條道理唔比番自己食既果份
死臭雞

agree報興趣班都有罪,咩諗法嚟
搭單問下

拍拖只係兩個人既事
你男朋友唔介意
加上你暫時冇咩經濟收入
我覺得可以接受
如果覺得過意唔去
可以有時送下禮物/整甜品氹下佢開心囉
同男朋友未試過aa
男朋友做緊嘢,我讀書,出街都係佢比錢,就算我想比佢都唔制有時唔貴百零蚊佢先比我比睇戲如果唔係即場買,我會上網買,同佢講唔洗比返錢我但最後佢都係塞返比我

但樓主食餐m記睇個戲,百零二百蚊咁牙痛咁聲你都係認真同你女友講清楚啦

如果你係樓主睇你仲會唔會咁講
你而家唔係你比錢你梗係講得輕鬆啦臭雞
如果餐餐你比 一星期出一兩次街 條數都唔係細架
點解你係女就奉旨唔洗比? 係咪條仔想扑你就即刻比佢扑先?

你係邊忽見到我係唔願比錢呀閱讀理解有問題呀你?我有講過我奉旨唔洗比平時出街我想比佢都唔比喎,咁都係臭雞屌你老母
我平時成日買衫買嘢比佢,送啲嘢全部貴過自己用啲嘢,自己唔捨得買嘅都買比佢,呢啲又要同你講
btw 佢想扑我真係即係會比佢扑喎,但唔係因為錢,係因為我愛佢
同男朋友未試過aa
男朋友做緊嘢,我讀書,出街都係佢比錢,就算我想比佢都唔制有時唔貴百零蚊佢先比我比睇戲如果唔係即場買,我會上網買,同佢講唔洗比返錢我但最後佢都係塞返比我

但樓主食餐m記睇個戲,百零二百蚊咁牙痛咁聲你都係認真同你女友講清楚啦

我嗰個都係 其實好唔好意思
間唔時想同佢講 不如我請啦 又會覺得自己好做作
爭埋單都試過 又變左親戚式爭埋單
除左駛開佢之外都諗唔到方法兩全其美

同你一樣,係上面條盲撚唔知邊忽見到我係奉旨要男人比哂
我唔接受AA,但我會記數,一分手我會一次還哂成條數畀對方,唔會欠任何人

唔分手,行到最後咪不分你我

利申絲
我唔接受AA,但我會記數,一分手我會一次還哂成條數畀對方,唔會欠任何人

唔分手,行到最後咪不分你我

利申絲

嘩大佬咁記法好撚辛苦啵
同男朋友未試過aa

如果你係樓主睇你仲會唔會咁講
你而家唔係你比錢你梗係講得輕鬆啦臭雞
如果餐餐你比 一星期出一兩次街 條數都唔係細架
點解你係女就奉旨唔洗比? 係咪條仔想扑你就即刻比佢扑先?

你係邊忽見到我係唔願比錢呀閱讀理解有問題呀你?我有講過我奉旨唔洗比平時出街我想比佢都唔比喎,咁都係臭雞屌你老母
我平時成日買衫買嘢比佢,送啲嘢全部貴過自己用啲嘢,自己唔捨得買嘅都買比佢,呢啲又要同你講
btw 佢想扑我真係即係會比佢扑喎,但唔係因為錢,係因為我愛佢

剩係哩一句已經睇得出你心裡面已經默認左男人比係奉旨,數目多定少都唔應該係男方比曬,你句野好明顯係死港女嫌棄樓主哩啲比唔起百幾蚊既男朋友,事實就係百幾蚊定百幾萬都應該係男女雙方都有份
男女平等呀屌你老母

樓主又係 直接講啦屌
中學生就話aa姐,讀到大學(唔知你大專定大學啦)可以做parttime,出街個一百幾十都要aa不如死左去啦

如果你真係有咁大困難既不如唔好拍拖,等你出黎做野先拍

利申 同女朋友2個都讀緊大學,出街我一定會比晒,學生哥出街一個月咪最多千零二千蚊,男人老狗咁都要aa

點解一定要男人比?

無話一定要男人比,如果你女朋友ok既咪aa囉

但講真,我唔明就算係男人比晒有咩問題,大佬,而家買樓咩

大學生拍拖出街食飯食得幾多,
樓主讀得大專我諗都有能力同時間返工啦,個一千幾百一定唔會比唔起

anyway,樓主咁婆婆媽媽真係想aa可以照直講,收收埋埋唔知你想點
同男朋友一人一次 有時aa 唔會一個比哂,你坦白同女友講啦
記得有位ching講過
如果條女又要你俾哂又要你快啲儲錢買樓結婚
佢一定唔係想同你有將來 幫你俾哂又點撚儲到錢啊!

呢啲女人拍拖結婚其實只不過係賣塊閪俾你
唔幫佢俾埋就係小9氣 冇風度
你係當你係雞既咪出聲 我實幫你俾埋
呢啲女朋友實質咪只係得個名既雞
梗有d死港女留言話小氣 男請女正常乜乜乜
係家教問題呀
男女“朋友“ 吾撚係包養呀
臭雞

吾你老母
我同男友讀書個陣食飯都係佢俾哂 都係食平野
之後慳錢佢慳落自己到
所以咁多年 我眼光只係望住佢
追求者都趕撚走哂佢地
支持aa
不過同女朋友出街都係我比曬
佢次次都要比番錢我 咁我梗係唔肯收啦
因為見佢番工咁辛苦仲要比一半家用 心痛佢唔捨得佢洗錢
都係果句 冇錢就唔好拍拖
證明香港人只有一個觀念 男人同女人扑野得男人爽 所以係男人有責任比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞