學生拍拖應唔應該AA?

246 回覆
759 Like 173 Dislike
我同女都係AA
不過有時請下都無所謂
大家都仲係學生,aa好平常
( 以下意見 係定義拍拖包扑嘢 )

就算係學生都應該男俾
女肯俾係人情 唔俾係道理
所以如果你無錢就専心讀書
唔好諗乜嘢拍拖 你未夠班

拍拖從來都係奢侈品 無拖拍唔會死
愛情唔係大晒 麵包更重要
自己都搞唔掂 月清 仲去拍拖你知唔知醜

再者你果啲洗費已經係好基本
咁都可以令你覺得唔開心就不如分手打飛機
真真本土學生妹講緊 岀次街洗幾百個個爭住俾
你執到仲呻 真係唔屌唔得

( 無得扑另計 要AA )
好明樓主感受
小弟同樓主一樣冇咩錢
仲要負擔埋屋企部分錢
我個ex次次睇戲食飯都唔會俾返錢我
我每次送到佢返屋企先會同佢講佢要比返xx蚊我
雖然佢佢肯俾冇西面
但係次次講都覺得自己好有問題
好明樓主感受
小弟同樓主一樣冇咩錢
仲要負擔埋屋企部分錢
我個ex次次睇戲食飯都唔會俾返錢我
我每次送到佢返屋企先會同佢講佢要比返xx蚊我
雖然佢佢肯俾冇西面
但係次次講都覺得自己好有問題

利申: 我地兩個都係學生
我有俾你屌架
由學生時期拍拖到依家出黎做野都係AA
如果雙方家底一樣 咁AA好正常
俾你屌當俾錢嗰啲係雞
On9,我同普通朋友佢唔出聲都唔比啦
如果你條女高質 你唔請 大把人爭住請啦
正常根本就要aa/你一次我一次咁
自己比晒 請到唔撚夠錢洗條女又唔自動波=要死忍 講出黎aa會好柒
同條女講要aa比番自己果份=小鳩氣 廢撚果幾百都要計住計住冇錢唔好學人拍拖
香港地做男人真係原罪黎 屌你老母班女老憑要人請唔撚識主動比番錢體諒下條仔既又唔見你地屌鳩佢冇錢比果一百幾十唔撚好學人拍拖?
屌 係咪學生都應該AA 啦下話
依啲女咁都都要飛左佢啦
讀緊書梗係AA 好多時都係洗緊阿爸阿媽錢

講起
同事個女啱啱開始拍拖 又走黎問我點睇
話個男仔有錢都洗晒係自己身上
出街當然係AA
其實d父母好擔心
後尾佢個女同個男仔坐低傾過 依家個男仔成日主動爭俾錢
20歲 返緊full time都係一人比一次咁樣
女仔唔開心唔講就話支支吾吾on99
而加男人自己唔講出口仲要反鬧對方唔知你心 話講出口就無意思
大佬
你唔講出口又點知你個心諗咩啊
點解返parttime可以得2000咁少
情人節果日
餐飯我比
睇戲又我比

不過一年得一次
學生aa好正常
我同男朋友出街食飯通常一餐佢一餐我咁比
其實個女係識諗都會自動同你aa制
同男朋友都係學生 有份parttime 大家老豆老母都唔會額外俾零用 所有洗費自己人工黎
我地一向輪流俾 次次佢請嗰餐貴的話我又會好肉赤 之後幾次就到我俾咁
但佢好鍾意講 如果自己真心鍾意個女仔 多多都唔怕俾 寧願努力d返多d parttime
但如果你連請食個M記都介意的話 ...我建議你同女朋友攤開講算
個人認為拍拖都係一個試驗階段姐 雙方有咩想法就主動講出黎 夾到咪夾 夾唔到咪搵個夾到你嘅人囉

不過他日如果到你有能力嘅話 咪試下由aa變收一半 甚至幫佢比埋囉
其實邊個俾定aa好閒,但我睇到你話因為「報咗興趣班」所以而家手緊咗,好想叫女朋友aa,睇到呢度嬲嬲哋
報興趣班係你自己嘅額外開支,你係咁想玩嘅咪努力啲返工,再唔係自己少啲同朋友出街,捱下麵包,多啲返屋企食飯之類。但而家你係想減同女朋友出街開支,呢點我作為女仔角度睇覺得唔好受(sor好似有啲1999咗)
btw,如果想嗌女朋友完全一人一半AA我就覺得難啲,感覺好小家,可以試下37,64分。埋單個陣比如話100蚊,你拎70出嚟遞俾佢,佢醒水嘅都自己貼30啦。如果佢兜口兜面同你講「仲差30啵」,你可以扮哂嘢話「吖係啵,咁今餐我,一陣糖水你請
應該 其實未結婚前都應該

Agger
應該 其實未結婚前都應該

Agger

咪係 男女平等
樓主,如果你話食貴野,你負擔唔到,同條女AA 我覺得情有可原

但樓主,m記只係幾十蚊,學生飛睇戲都係幾十蚊,咁都要aa,真心你真係好撚cheap

見你講到咁唔開心,唔講真係以為你女朋友食左你隻車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞