做完smile 激光矯視半年

493 回覆
18 Like 7 Dislike
其實舊個隻 同 smile 有咩分別?

傷口細80% smile唔需要移開你既角膜
感覺上冇咁恐怖
有冇咩限制,例如唔落得鹹水浸幾耐,或者打波高強度運動撞擊果類?
我好鐘意水上活動,但六百幾度近視,玩水又唔帶得con,去船P話知你識飛都成碌柒咁,三點式都無得目及

我做之前問過做左激光矯視既朋友,佢對角膜太薄做唔到smile,所以做舊做隻。舊個隻,就回復得無咁快。

我都好鐘意水上活動 醫生話1200度都可做,smile做完三日就可以落得水,但我就保守啲一個月左右先比對眼掂水 之前去船P同去夜蒲好麻煩,成日甩con
搞到睇唔清啲女

而家0近視?
我都係半年前做左smile
而家左眼0度 右眼25度

原本兩隻眼600+200散光

我眼乾都會有25度散光 滴左眼水就冇左
有冇咩限制,例如唔落得鹹水浸幾耐,或者打波高強度運動撞擊果類?
我好鐘意水上活動,但六百幾度近視,玩水又唔帶得con,去船P話知你識飛都成碌柒咁,三點式都無得目及

我做之前問過做左激光矯視既朋友,佢對角膜太薄做唔到smile,所以做舊做隻。舊個隻,就回復得無咁快。

我都好鐘意水上活動 醫生話1200度都可做,smile做完三日就可以落得水,但我就保守啲一個月左右先比對眼掂水 之前去船P同去夜蒲好麻煩,成日甩con
搞到睇唔清啲女

而家0近視?

0度近視
痛唔痛

唔痛,有落麻醉藥
手術房四個人服侍一個
感覺好凝重
做完抖左幾耐
諗住拎大假做完抖幾日番工

搞到睇唔清啲女

而家0近視?

0度近視

耐左會唔會有返?
考慮緊做唔做
好驚老左有勁多後遺症
Btw做左仲可唔可以帶colour con?
做完抖左幾耐
諗住拎大假做完抖幾日番工

我第二日就返工,呀頭話我痴左線
其實休息三日已經好夠
考慮緊做唔做
好驚老左有勁多後遺症
Btw做左仲可唔可以帶colour con?

早做早享受
應該可以
但係你做左你唔會再帶con
會唔會有夜盲?
大家香矯定香激好?
係咪做完唔keep 一樣好快再有近視?
手術過程係點?
痛唔痛?
會唔會有夜盲?

冇,頭三個月
睇街燈同車燈會有散光
所以有好幾個月無揸車
做手術個陣恐唔恐怖

你指乜野唔keep?

你指乜野唔keep?

例如一樣好似以前咁睇電話電腦 無特登攞遠啲睇
醫生話完全無後遺?
我都想做,但好驚後遺症
幾錢?
完全唔眼乾?
好羨慕你有得備
窮撚冇錢做
無知一問
做完會唔會又近視加深返

做左四眼jj好耐
硬係好驚自己做會中伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞