係big 4 做咗幾年,你問我答 3

699 回覆
7 Like 29 Dislike
邊間先
想問有無ching知EY個business lunch interview其實係點?
其實多唔多非商科人入到去做
大把
如果成績中上 值唔值得defer做winter intern

自問應該入summer intern冇問題 但係好似少位D?
非business discipline宜家讀緊conversion
已經諗緊係咪入錯行
巴打本身讀咩 ?
點prep 入去big 4 ?
覺得conversion難唔難
想知,利伸sci
諗緊去唔去in,唔岩自己就唔晒時間了
Undergrad讀psych
都係做下apt test同睇下case study
我諗partner in都係睇下你合唔合眼緣

Conversion本身啲嘢又唔係難嘅
係無咩時間比你溫就考試
對於我呢啲本身數底差會辛苦啲囉
但其實都叫做考校內試
啲professor會鬆手啲嘅我諗
我會覺得點都報咗同in咗先再諗做唔做
因為big4 recruitment process應該係咁多行比較簡單同易入
唔算用好多時間
報咗四間點都會有間收掛
我驚ey ac要講普通話
好想知點先入到
有冇手同腳?
其實case study 係咪要有啲bus sense 先答到問題
Conversion 其實好易就pass到
放心我普通話都好差
基本上聽得明都過到
Common sense啦 識得用自己嘅方法做case crack就得
Big4啲case好頹
Summer 聽講9fingfing好得閒 defer得我認為有比big4更好嘅intern值得做 除非你好想入依行
認真問的.........
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞