[突發]香港籍 Year 1台灣留學生俾大陸人打 破壞

890 回覆
802 Like 12 Dislike
其實自己唔想搞大,唔係學校唔想搞大。
你下次唔想搞大,直接講底純粹呻下。

今次唔搞大,下次你想搞大都冇人幫你。
咁多巴打話幫你,你都唔敢出黎,喂到埋口都驚咬落舊肉度,垃圾。
Agger 完全唔知樓主驚wt
推 死仆街大陸閪
啲濕9警局一定會和解 但呢件事係唔會咁快完

我朋友係台灣警察,佢咁講喎
果然係第一年黎,係台灣就算車禍,報左警出撚曬報告話係邊個錯都好,都一定係叫你和解左先,和解唔掂先告
警察不管就直接找檢察官啊,就算證據不足不起算,也要讓他們收傳票、被偵訊到偵結結果出來前擔心的過三個月,也讓外界知道有這樣德性的陸生。鬧大,才能最大限度避免自己與其他港生再受類似的霸凌
唔值你條毛
呢類刑法好似最低罰300台紙
都 有 得 告
告到先得架ching
我想講其實我地係恨不得告班大陸狗 但係問題警局一直將個問題淡化而唔肯落控告 其他巴打講嘅去地檢處方法 我地聽日應該會去 但係我地「絕對」唔想和解 只是學校將和解呢個方法講到係唯一方法 我地無辦法之下 要聽學校講 先迫住要和解 總之大陸人打人就係唔岩。同埋個位張咩欣係福建人 福建人最勁係咩大家都知啦
多謝咁多位關注事件 樓豬本人同事主非常感激你地
呢度咁撚多人提你教你 你都唔撚做
你叫連仔刪post啦屌
浪費人時間
抵比人打
呢位清講就簡單 你知唔知學校搵左幾多人同委員會想滅我地聲。我地唔係唔做 係警察唔想幫我地做 我地已經講聽日會去地檢處提告 唔好搞錯
一句到尾 個個marco有無份?
個撚屌marco正宗港豬嚟
「搞事」都講得出
依三個月係咪去左平行時空
Marco 好大粒架 你地唔好討論佢啦
報警 台灣人一定幫你
chinazi 基本上世界個個都好憎
Marco成日扮幫事主,但係其實日日做金手指
哇屌賤到咁⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞