[突發]香港籍 Year 1台灣留學生俾大陸人打 破壞

890 回覆
802 Like 12 Dislike

你自己唔報警 話冇人幫你
Cls唔好理學校照樣報警 玩大佢 記得去驗傷
台灣南部的學生一向唔鐘意大陸仔,而且係綠營地頭,你吹雞一定有人幫拖
唔好忍
嘎你老母大陸仔
On9報警洗問校方意見
走啦 大家唔洗理嫁啦 樓主開post純粹想話俾大家知佢朋友幾慘嫁咋 唔係想大家幫手同埋諗對策嫁 大家出番去做文宣做自己野啦
Brexit都係靠呢招食糊!
【眾籌 Youtube 廣告】 本地文宣 : 多媒體廣告 https://lih.kg/dRrFcS
係 除左台大 台大收分同港大差唔多
唔知樓主同你朋友驚乜?
大陸狗有十幾個人又點?佢真係出嚟搞你,你咪搞大佢,報比教官、警察、立委、記者。記者同議員最怕冇新聞,尤其呢類事,而家係台灣好敏感,一定有得搞大嚟做,你係受害人怕春咩,佢哋搞完你就一定會掟返去支那。
香港就係比你地呢種人累死 甘都唔敢出聲
義守老闆在中國有大把生意,校方立場ㄧ定想息事寧人。 但不管政治價值觀對錯,校園霸凌就是不對。 而且全台多數大學都有港生與陸生,這類的衝突風險持續存在。為防再有類似事情發生,ㄧ定要將此事鬧大,讓台灣教育部與各大學針對這類事件先做預防警告

我已將此事貼上PTT八卦版,但我不懂粵語,
只概述緣由,有PTT帳號的連登仔請前往補充

https://www.ptt.cc/bbs/Gossiping/M.1568798998.A.835.html
支持報警。
據說蘋果已採訪完事主
報警啦仲等
又冇咁差,不過係得台清交成,可能仲有台科大
呢d平均先有八大水準,當然有某d可能超越三大

其他主要問題係冇人識
又未必間間去到asso
但你去台灣讀又唔係上面幾間基本都預設你係失敗者,唔讀上面個幾間又何必去台灣讀
超越三大…
訓醒未?
台大電子,電腦系,完
聽講班大陸仆街想私了事主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞