[突發]香港籍 Year 1台灣留學生俾大陸人打 破壞

890 回覆
802 Like 12 Dislike
事源係咁嘅,我個朋友今年去台灣南部大學讀Year one。我朋友暑假基本上69之後成日發夢。佢去左台灣之後,係佢宿舍個門果度整左個細個連儂牆。佢雖然去左第二個地方但係依然無忘記自己出世嘅地方。但係就日日夜夜俾大陸人搞,話佢港獨曱甴唔承認中國人,又話「中國人的地方,不承認中國人就去死,活著也沒意思。」佢開頭都無同佢地口角,只係聽下就算。點知佢地上個禮拜開始不斷係我個frd間房門撕野,我個frd叫停佢地,但係佢地唔聽。我個frd阻止佢地點知就比佢地叉頸又圍毆。而家佢地變本加厲直接係我個frd門口痴中國國旗。佢同學校反映,而家仲要比校方捉左去暗房叫佢息事寧人,唔好報警。我地而家好驚唔知點算

加油
煲大佢 比傳媒知 貼晒佢地啲惡行去campus到
係台灣報警啦 唔好忍 相信台灣人會撐我地
通知台灣國安局 話發現共謀
同其他台灣本地同學講 請佢地吹雞
報警一定要,一日小英執政都唔洗怕,搞大左可以踢埋個支那仔返大陸
嘈到佢地退學翻大陸啦
學校捉左佢入房到而家都未覆我tg
唔係個個台灣人都會撐,但一定個個想中國人奶野
台灣都有蘋果日報, SEND比佢搞大件事
學校想攬班打人嘅大陸人。。。
台灣殺人係唔會引渡回港啲小支支係咪唔撚怕死
應該話返咗香港唔會捉過去先啱
已經叫左好多以前同一間嘅大學畢業生 send 信去學校
喺台灣講中國人地方 啲蝗咁勇嘅
係時候connect台灣學生啦係咪呀
踢佢返中國
咩大學咁撚垃圾共碟都收
推上台灣D報紙同搵政黨?
而家支那蟲係人地國外用暴力打壓言論自由,搵傳媒煲大佢就最好
開學校名啦 你估喺台灣嘅香港人少? 到時係班蝗蟲面前踩支垃圾五星旗都仲得
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞