[沖繩] 帶住一家去藍旅行宮古島

302 回覆
22 Like 63 Dislike
去過2次,第一次好少人...第二次多蝗到仆街
屌 以後唔好再請佢地去旅行
叫佢地返大灣區浸溫泉啦 唔好去日本
日日係到開tvb剪頭剪尾啲live,我開真live又話嘈影響心情。屌你啦有個偽黃又話反對係膽心班後生變一國一制,會好慘。講兩句就話我激動。
好慘....
無乜蝗喎,多台灣人係真既
想問下如果唔係自駕係咪唔建議去?

利申: 無車牌
我見啲巴士都幾疏下我諗可以租架的士玩既
因為台灣有郵輪去

可能我個次撞正蟈假期
好想瘋狂自駕
same
認真一問, 其實要環個島大約要幾耐
表示無車牌但想去東平安名岬, 諗緊由平良踩單車去
見到有台仔一日內就踩完砂山海灘 ->東平安名岬-> Ingya Marine->德國文化村->上返郵輪
https://www.globalnewstimes.com.hk/2018/11/09/%e5%98%86%e9%83%b5%e8%bc%aa%e5%96%ae%e9%a8%8e%e9%81%8a%e6%b2%96%e7%b9%a9-%e7%92%b0%e5%ae%ae%e5%8f%a4%e5%b3%b680%e5%85%ac%e9%87%8c%e5%a4%aa%e5%b9%b3%e6%b4%8b%e7%b5%95%e6%99%af/?fbclid=IwAR3FAmQQlCDwnigbxoQ3iRRQVhI2OWUktiRdvtbH5ZPxdbbpxi72vsHHO2Q
邊間
有無瘋狂買芒果?
巴打諗住踩單車咁勇
無車牌 見到人地遊記只係個幾鍾就去到下一個點
我地由平良揸車落東平安都要半個鐘
諗緊電動單車
推Post
呢家呢個時間就唔推啦 吸負皮咩
《宮古雪鹽廠》

離開左海中公園之後,我地繼續向北走。就去到雪鹽廠

宮古島應該最出名就係呢一包鹽,呢包野係各大一田都係有得買既。 老實講,佢叫雪鹽廠,不如叫專門店好過。因為淨係得購物。

有女人既地方就有物購係常識,所以班女人又去瘋狂睇鹽。 所謂既雪鹽,其實就係佢地當地海水化淡左左,之後既副產品。因為佢地既海水成份係特別啲,因為唔識睇日文,所以唔知有幾特別 ,所以佢地化淡完既鹽既礦物成份同質地都係同其他地方唔同。

不過呢到真係買手信既好地方黎既,佢最特別係有唔同味既雪鹽。我最鍾意既係綠茶味同辣椒味。我已經用辣椒味整既雞軟骨,係好撚好味。

隔離有間coffee shop,有雪糕同麵包賣。你買左個雪糕,佢隔離上面講既鹽比你試味既。佢既麵包都係用佢既海鹽做。同樣好好味,又唔貴。

我就叫左杯當地既芒果soda加雪糕,自己再加綠茶鹽。係好正。

呢到有間民宿,出面仲有個沙灘,都係幾靚又無乜人。但係呢個鐘數真係好曬,都係走了。

結果係呢到都玩左成個鐘。
冇車牌但係呢度幾啱避世
係真而且食野好平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞