[沖繩] 帶住一家去藍旅行宮古島

302 回覆
22 Like 63 Dislike
12月講就講話仲有十幾廿度,但係都應該落唔到水。無水玩我覺得頭尾十埋五日都okay。我地hea遊,再加無潛水。都係玩到八成到。仲要有人係少chur。
我追緊post
有去呀 不過無飛機睇
同越南冇得比啦
越南都幾正
有未呀
Btw去過石垣島
想去買宮古島
真係幾靚
下午3點幾去,咁岩睇到
之後去左玩航拍
《有女人既地方,就有瘋狂購物》

宮古島唔算大,所以大家既共識都係hea遊。如果好似寶貝王國班媽媽plan,一日要去十二個景點。我諗可能一日都玩得完成個島。

如果大家留意到早兩篇張相,會發現二樓望海個窗,係無窗簾既。所以第二朝,我就勁早起左身。

但係佢地就可以訓到,十點幾。

行左出花園睇下個海,原來佢唔係直接就跳落去既。佢有一個好大既級,先落到去。

呢個位啲水都清既,但係無左佢地講果隻宮古藍既色。

返到去,拉起曬啲窗簾望住個海,沖個涼係幾爽既。

終於佢地起曬身出發啦,已經十點左右。
去日本松屋早餐係基本啦!但係宮古係無既,所以呢就將就下食下吉野家

其實我唔知日本既吉野家應唔應該杯葛埋一份。

入到去,我估個店員都唔係太識講英文。所以佢急急手收埋左早餐個menu。

得返個A,B,C餐牛肉飯。仲要勁貴。

順帶一提,呢一間係日本最南既吉野家。

因為本身吉野家個位,就同啲Aeon Max Value、十蚊店、藥妝痴埋一齊所以班女人一行就行左成個鐘。

好彩我係暗角都搵到間精品。
雖然間野面積唔算大,但係啲野精同多野睇。結果我都洗左錢。

轉個頭班女人已經買左幾萬円野。佢地shop平shop開癮,咁就轉角去激安再戰。

宮古島係有激安既,佔地一層。行起上黎比其他激安大同舒服。仲有熟食,魚生賣。

咁啱行到尾,見到啲人排曬隊咁係到唔知做乜。咁緊係望下啦。

原來係排特價廁紙同零食。

七個半一條廁紙又真係幾抵屌,好彩我老母睇唔到。

最後,呢間激安既最大特色就係!!!!可以睇到飛機啦。

只要有飛機升降,架機就係你個頭到飛過。都幾震撼下。張相係用iphone既既。無相就係咁近。

未玩過航拍 不過見到有人玩 用手機影既
我無考牌 我識潛10米內 減壓都無乜問題
做咩租車唔填自己名?
見到你個標題仲以為你要做啲咩
上次同fd去,4個人住間14人villa 2300港紙 勁大
佢冇國際牌
正喎
最衰唔比玩煙花,我地買完先上網check法例
最後還車果時話送左比下一手
但係周街都有得買喎
咩Villa咁抵屌
病左出文可以慢啲
《砂山海灘》

有女人既地方,就有瘋狂購物幾個女人買下買下又買左幾萬円野。好彩有車如果係去城市既話,要拎住玩成日都唔知點好。

之後,我地決定向北走,去聲稱全日本最靚既沙灘─砂山海灘。由激安駛入去,大概要十五分鐘到。

呢個沙灘都幾隱秘拍好架車都仲要行一段路。係停車場就有廁所同更衣室,記住用更衣室果水沖涼係要比100円既。家母諗住用水濕下手巾仔,點知入100之後,佢唔出水。過隔離入多100。佢出返黎,我仲恥笑佢點解唔用洗手盆。

訓左係到個個好似係台灣人黎。佢訓左係到,搞到我地拍唔到呢個位。大既沙灘都有呢個警告嫁啦,大家要小心啲啦。

行到幾步,就開始係沙。之後要上一段仔山落,但係全部都係沙黎。

只係一個山坡仔,之後就會見到海嫁啦。

落緊沙灘果時已經見到個好靚既海啦。

呢到就係好出名果個窿啦,但係而家係封左既。因為好似會冧咁。

個沙灘唔算多人係到hea既,得一檔野係到租野比人。好多人同我地一樣都係黎睇下,玩一陣水就走。因為我唔記得帶拖鞋就無得玩啦。我老母就好鍾意呢到,佢話有陰位,唔會太曬,D水夠淺又有好多魚仔睇。

因為大家都無帶野,所以hea左陣,影下相就走左啦。去左幾個沙灘,最後先覺得呢最值得係到hea囉。

臨走都有兩團台灣人黎,應該係坐遊輪黎。有啲就包左架的士,個大叔識講國語的。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞