[沖繩] 帶住一家去藍旅行宮古島

302 回覆
22 Like 63 Dislike
《海中公園》

係砂山海灘hea左成個鐘之後,就決定再北上。中途經過,見到一個叫海中公園既野,就轉左入去睇。

一轉左入條小路,成架車啲人就係到問:「係唔係嫁」、「有無野睇嫁」因為條路勁窄,左右兩面唔係田,就係爛地。

無幾耐就見到有個公園咁既野,得架旅遊巴拍左係到。佢地已經話可以走得,因為真係無野睇。諗住再轉出去走既時候,後面有架的士再開入去。所以我地決定跟住架的士。結果入面係有野睇既。

就係《宮古島海中公園》啦。

其實黎到呢道,我地都唔知有咩睇。一去到門口,就有團台灣人問我地一唔一齊買飛入去,因為一齊就夠人買團體飛。咁計埋都慳到差唔多成千円,咁就去馬。

係出面等既時候,已經有好多缸魚係到比你睇。雖然我個人唔係太好魚,但係都影左兩張。結果全部out曬fo

等等下有個拖住個喼既女人係個出口衝出黎,:「都是騙人的,什麼都沒有,不用花錢去。」

我同老母對望左一下,都黎左又比左錢囉。咁點。

原來呢個海中公園,要行落去勁落。可以係水底到睇到唔同既海洋生物咁。都要行幾層樓梯落同上,唔怪得個女人咁躁。

佢唔算太大,如果你真係行既,三分鐘都行完。因為落到去就真係一眼望曬。不過今日能見度唔太高,仲有有幾陣雨,所以水就唔太清。

平時係有海龜、海蛇睇既,不過我去果日係無的。琴日都仲有。但係都幾多魚睇。

轉角有個位比小朋友玩,大人就可以係到休息下。佢仲有啲小道具比你影下相咁。都幾得意,我地又係到hea左成個鐘。

上返去,就有實有野買。我見到呢個,心諗....
好伏下wo 師兄
都伏嫁
好似多景點過石垣島
日本d水族館成日又貴又少野睇,成日中伏
佢唔係水族館黎佢出面真係海黎。類似係係海邊整深啲比你望到海入面啲魚咁。但係啲水係幾清既。
未去過石垣,唔太清楚
覺唔覺晒左啲假?
利申:有諗過去
唔覺,因為我本身無乜expectation,都係諗住去hea下。結果有啲野睇下,有野好食。所以覺得幾好玩。我會去多次,下次要潛埋水
論size
石垣應該多啲
好多魚仔,蟹仔,水母唔多覺仲有好多靚女囉唔信你上ig搵
會唔會打風
我都啱啱去完返嚟 14號嗰晚睇埋煙花 好正!
野食係咪似 沖繩?
其實都幾大個島
去完你成家人去唔去到藍? 定係仲係藍絲?
6000都幾貴
6000同租架細車差不多錢
樓主幾時走 呢兩日打風應該會被困係到
晚晚係開live屌
走左啦喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞