[沖繩] 帶住一家去藍旅行宮古島

302 回覆
22 Like 63 Dislike
出未
搵返D相
假既
早排唔記得續onedrive,成500gb野無曬
早排唔記得續onedrive,成500gb野無曬
無試過,我係買飛的
續番都會無晒?
無曬 過左deadline,佢話del曬
識人新年去宮古十幾日,原來中間轉機去東京平過直飛勁多
打上去call center訂姐
貨金
淨係國際牌就租得?個牌洗唔洗搵人中文譯日文
唔洗,我老豆去運輸署整完。去到比佢copy完就有張中文紙寫寫寫就比車你
中文譯日文本係台灣先要
未有直航前經沖繩轉機去宮古玩十日
住Wellness Villa Brisa真係超靚
日日起身就係露台望海,夜晚就去附近觀星台睇銀海
其實我都想去多次
《宮古そば》

そば係沖繩呢個地方既變化係比較大,主要都係睇麵既總類。係本島呢係比較寬少少,宮古島呢係會比較細條啲既,而係石垣呢就係圓身。湯底就因店家而變化,一般黎講都係柴魚湯。

利申:我都係google

Area 17返轉頭大約四點九,咁又未到晚飯。我地又未試過小食呀,同宮古そば。所以就上網搵左間4/5分既食啦。

點解唔揀啲五星既食?因為一係就閂左門,一係就未開

呢個既位置係正Aeon條街既後面。係要堂食既。叫做《宮古そば専門店 つるそば》

太耐都係好記得order左咩,但係成間鋪好似係得麵同一啲小食食。應該就係menu全部黎一個咁既。

救得返兩碗麵咁大把其實係幾唔錯,個麵係好食既,但係我特別鍾意個湯。

最後,附上地址比大家Shimozato-1021-1 Hirara, Miyakojima, Okinawa 906-0013, Japan

我覺得呢間同羊咩麵都要食

一定會再去,個銀河靚到爆炸
仲有市中心間火神燒肉,同個fb每人叫一set宮古牛真係好食到
lm push
《宮古島之夜》

食飽就過返去行Aeon,大約五點又係特價時段。係時候瘋狂咁買刺身。

車左啲野返去之後,馬上走返出黎搵食啦。本身想食居酒屋既。但係去過幾間,都有人做live,仲要勁high咁。全場啲人係舉曬手,呀巴yoyoyo咁。我地望左陣,就有人出黎sell,入場費無記錯都幾貴。我地六個入去坐都total都要300幾蚊港紙,仲未計酒水。所以我地決定唔食啦。

然係我地過左對面食炸串,我本身就好麻麻炸野。但係佢地話肚餓,就入左去食。點知佢非炸野全部無。

完全屌出聲。

8點鐘食飽就開始揸車去睇星,睇星緊係要去《東平安名崎》到睇啦。佢係宮古島最南既地方,出名係有一座燈塔。由良平市中心揸車去都要九個字。因為路面黑同埋無交通燈,所以沿路都揸得幾慢。黑曬既時候望到個天,已經全部都係星星嫁啦。

沿路都係大路黎,但係好黑轉入去個位好易miss左既。我地係停車場,望上天已經係成個天都係星。真係好靚。係廁所見到隻耶子蟹。

影星星影得有啲柒既。因為我最重要既一樣野無帶,就係腳架啦。結果用dji好過用大機影。

之後就放棄左影相,去睇左下星星就走啦。下次一定要再去過影。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞