[沖繩] 帶住一家去藍旅行宮古島

302 回覆
22 Like 63 Dislike
宮古soba遲啲會講真心好食
成四舊水港紙

租私家車都得
其實幾好睇
不推文回覆就ok
我都係集中閒日出poweekend我都唔太得閒打
宮古島係咪冇7仔
咁撳yen去邊好
唔會掛
驚安都有.........
唔知有冇果部seven bank
有lawson同famart
十月去會唔會落唔到水 又冇野玩?
我覺得十月仲落到水
租車連油錢幾多?
租車好似4000幾,油錢加左一次幾千円
唔係好記得實數
《西平安名崎及池間大橋》

完左雪鹽廠呢個環節,我地就繼續向北走啦。我地就去左西平安名崎。佢只係係雪鹽廠隔離無幾遠,只係要五分鐘就到。

中間佢話可以見到cute cute既宮古馬但係經過果時全部都係宮古牛。咁就不了,唔影啦。當地local既旅遊書仔係冬話呢到有三個風力發電機。結果去到得兩個。

呢到其實係無乜野睇,但係睇日落係應該幾正。可惜時間未到,而且仲有段距離就算數啦。 呢到就有個觀望台,有條路仔咁行到最篤篤。黎拍拖都幾有feel。

咁啱就落左場驟雨,見到彩虹。

有UO既地方就有香港人,無忘出去玩都做文宣。

之後就離開左西平安名崎,出發去池間大橋。咁佢又係係鹽廠隔離既姐。係宮古島三條大橋之一。兩邊都有觀望台,而家先講左宮古島果面先,另一面會遲啲講。

風景都係一般般,一黎有少少雲。二黎都係唔夠連接機場果條伊良部大橋咁特別同靚。
支持樓豬
冇心情睇遊記
《宮古牛の初體驗》

補返得兩張風車既相先。

過左去池間島,坐住車遊左個圈,就返左去酒店小休一陣啦,當時差唔多五點幾,但係又未日落。

我無記錯既話呢,池間島係出名租個船仔,跟教練出去玩浮潛同約魚既。我會係post尾出相關資料嫁啦。

今晚重頭戲!!!就係宮古牛燒肉。咁我係無特別book,或者搵邊間。打開本書第一頁,個間就係個間。因為我太肚餓啦。

結果好似唔係食最出名同正個間。

今次我揀左係激安隔離既一間燒肉,叫做和牛燒肉專門 わ。去到好似無乜人,成間野得我地咁。

本來呢就諗住叫兩碟和四種盛,同啲海鮮。結果海鮮欠俸。就叫左兩碟牛就算。

呢個既肉質,都係正常既入口即溶。我估係典型既和牛燒肉。燒肉我只係上次係大阪食過一次,個次條牛脷真係不得了。

今次呢碟都唔錯,最好食係下面呢個。但係佢有隻深紅色啲既肉係麻麻似係下欄野。

最拎我掛住既係,佢食完個陣淡淡既脂肪味。真心不得了。

由於佢乜都無既關係,我地食飽牛就返去食宵夜同飲酒啦。

無錯係回程個時,我地經過aeon value max又掃左一大堆野。今次仲有特價,包括350円刺身!!!

仲有食到一半,原本有十舊既,只賣500円既壽司。同場加映,我老豆好鍾意,有臭膠味既威士忌。

Day 2 完!

咪住,我未話中左伏既。我點會唔介紹返,上網都講個間燒肉呀。就係佢啦。

我就係信左左上角個廣告,但係大家都講個間係右下個間。雖然我個間都係有任食,但係無講幾錢位。我估係海鮮價。

8月去完,真係好正
係真
十月尾呢?
難啲可能地面廿五度左右,落水聽陣會好凍
陰功
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞