召集所有住荃灣嘅巴打吹下荃灣嘢 (2)

527 回覆
16 Like 0 Dislike
有個網友想黎荃灣玩 有啲咩特色地方帶佢行好
住左咁耐都唔知邊到好行好睇
Ps佢係文青type 既人黎

Ps外國網友 所以想濃縮啲特別地方

點解咁得意想嚟荃灣 無咩特色喎 三棟屋果啲都好悶
九龍/ 港島果邊唔係多啲嘢行咩

Book 熊貓酒店
九龍港島都會去 但有其他朋友帶佢
我住荃灣
荃灣黎講 住荃灣地鐵站附近係咪最爽

去荃豐去南豐去路德圍都勁近
荃新天地荃灣廣場愉景新城都10分鐘內到

我幾鍾意路德圍果個美食區
但由柒木樹去果邊真係一大段距離

搭車啦巴打

巴打你唔係住柒木樹
有d野你好難明白
當你一來一回用成兩個鐘
你會無動力
交通若果方便 我就唔會打上面篇怨婦文

Book 熊貓酒店
我住荃灣

川龍飲早茶
荃灣海邊睇日落
佢行得嘅直接帶佢行上石龍拱/大帽山睇景

Book 熊貓酒店
我住荃灣

川龍飲早茶
荃灣海邊睇日落
佢行得嘅直接帶佢行上石龍拱/大帽山睇景

男既理撚得佢 女既book熊貓酒店
其實荃灣除左英皇之外仲有邊到啱一大班人gathering
食嚟食去都係英皇嗰幾間
利申住葵盛經常性落荃灣
見證住英皇18樓蜜瓜去到陽光
5樓定6樓係網戰變到而家無哂
仲有記得城市同福來間NET好大
而家新Ione個位係本來G-force
舊陣時小學年代打開5蚊一粒鐘
荃灣網吧得返Ione同陽光仲要唔平
其實荃灣除左英皇之外仲有邊到啱一大班人gathering
食嚟食去都係英皇嗰幾間
利申住葵盛經常性落荃灣

打冷幾好,二波坊嗰邊
有冇少清人覺得美倫茶餐廳好正?我大兜日日去食
有冇少清人覺得美倫茶餐廳好正?我大兜日日去食

美倫
有冇d cafe可以買杯野坐成日又舒服
想靜靜地溫書
想靜靜地溫書

Cafe de carol
想靜靜地溫書

地皇廣場眾所皆知無人流 佢之前入面有間cafe 超靜又無人 坐得又舒服 我日日去做功課

好似幾個月前執咗 地皇廣場成為真正垃圾商場
想靜靜地溫書

地皇廣場眾所皆知無人流 佢之前入面有間cafe 超靜又無人 坐得又舒服 我日日去做功課

以前有層三聯不知幾好
劏佢老味咩
想靜靜地溫書

以前有層三聯不知幾好
劏佢老味咩

好似無開過三聯喎
最記得係有吉野家同霸王山莊
柒木樹撚表示想落荃灣一係就等垃圾36加埋搭車半個鐘,一係就用成5.8落搭48x/73x 搵間麥當勞都無
由於咁唔方便 我都好少落荃灣 一係就落葵芳仲方便
想靜靜地溫書

以前有層三聯不知幾好
劏佢老味咩

好似無開過三聯喎

小學成日去嗰間吉野家食早餐
鱻 - 魚鮮鯇魚超爽甜無腥味
Mr.& Mrs burger - 醬汁同普通酒吧都無既外國進口啤
Doodie - 平靚正多香港手工啤
柒木樹撚表示想落荃灣一係就等垃圾36加埋搭車半個鐘,一係就用成5.8落搭48x/73x 搵間麥當勞都無

312/紅van都得既,夜晚就係麻煩啲

312/紅van都得既,夜晚就係麻煩啲

312貴 紅van又等得耐
想靜靜地溫書

以前有層三聯不知幾好
劏佢老味咩

好似無開過三聯喎

再有返d資歷嘅荃灣友就知
再之前有三聯 樓上就現代教育
中學一上完堂就落去睇書
http://m.e-zone.com.hk/channelnews.php?id=23189
愉景好似開戲院
邊到仲有位

唔知 但開多間都正嘅

係真唔係呀

原來係黃百鳴呢條撚屌

我估佢都係攞兒童街個位黎搞

仆街 還我foodcourt

利申荃景圍JJ

啲人嫌棄foodcourt cheap啊、下流低俗市井平民啊
唔襯啲貴格離地中產啊屌佢老母

個foodcourt起碼真係多貼地選擇

最後有
燒臘
3餸
港式鐵板
煲仔飯
粥麵
泡菜嘢

個煲仔飯好食,我老豆到而家仲會埋怨執咗之後食唔返。

西九好似有個間煲仔飯
煲煲好
想靜靜地溫書

以前有層三聯不知幾好
劏佢老味咩

好似無開過三聯喎

中學一上完堂就落去睇書

唔知嗰度有開過三聯嗰啲一定唔係資深荃灣人

當年嗰個位既三聯真係好正,全層都係佢可惜,唉又係地產霸權
想靜靜地溫書

以前有層三聯不知幾好
劏佢老味咩

好似無開過三聯喎

中學一上完堂就落去睇書

我搬嚟荃灣嗰時已經係吉吉家同霸王山莊。

跟住裝修變咗依家呢個垃圾場。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞