召集所有住荃灣嘅巴打吹下荃灣嘢 (2)

527 回覆
16 Like 0 Dislike
住海濱
覺得荃灣好撚正
個個weekend 都唔洗離開荃灣

海濱海濱
呢排鐘意食士林食街間峰味清雞湯餃子
雞湯餃子同魚湯烏冬都好食(兩樣都係日式)
真正小店經營
希望佢可以頂耐d啦
最撚憎梨木樹 偏偏就住咗入嚟
除咗訓教舒服d之外 衣食住行無樣掂
自從去過荃灣市中心 我根本覺得梨木樹無資格被納入荃灣
荃灣四處都有野食
住梨木樹想食麥記?想食似樣嘅野(和宜合道街頭食肆)?
無問題 行至少二十分鐘大斜路就到
唔想呀 入商場食快餐店啦柒頭
最撚好食係得間快餐店
想睇醫生?自己搭長途車出去啦
間醫務所長期full booking
急病上嚟去得仁濟已經無命
商場除咗零食無撚野賣
D店主個個都西口西面
因為獨市生意唔愁做
番工番學根本係人間煉獄
唔坐36號系列轉車要行半個鐘至9個字出去d多人地帶先有多d乘車選擇
車費負擔大到閪咁 去邊到都浪費晒時間係交通到 深夜真係幾乎無車返到去
紅van綠van都唔多架 局住坐龜速巴士
返工返學遠少少遲到真係唔奇
象山慘 柒木樹都慘
麻煩各位住柒木樹嘅巴打認清事實
我地住係荒蕪嘅葵涌沙漠
而唔係住繁華嘅荃灣
我下半生target就係脫離柒木樹

係呀m記都冇間 樓上啲餐廳求其執一間開m記都好呀😭😭 垃圾商場o黎

巴打心水清

佢老母無啦啦36行埋去石圍角、象山
車撚埋個邊d人,成撚日上唔到車

梨木樹爭取左m記都唔知有無40年 呢樣明明係屋邨既基本黎 咁岩而家大昌個位吉左
反而綠園同五十嵐一早就應該死開
以前2同4座中間有大排檔都話多啲野食 而家真係衰過馬鞍山
36系列方面 真係得m比較有用武之地 其他執柒左佢啦
呢排鐘意食士林食街間峰味清雞湯餃子
雞湯餃子同魚湯烏冬都好食(兩樣都係日式)
真正小店經營
希望佢可以頂耐d啦

呢間好食
個湯底成日都有特別配答
有冇d cafe可以買杯野坐成日又舒服
想靜靜地溫書

地皇廣場眾所皆知無人流 佢之前入面有間cafe 超靜又無人 坐得又舒服 我日日去做功課

好似幾個月前執咗 地皇廣場成為真正垃圾商場

以前有層三聯不知幾好
劏佢老味咩

三聯係地鐵站綠楊對面

三聯曾經係荃灣有兩間分店

一間就係而家地皇個位,全層

一間就係而家富華得返半間,其實以前都係全層嗰個位

我親眼見證住荃灣呢個仆街地方由兩間三聯去到得返半間三聯,真係屌佢老母
鱻 - 魚鮮鯇魚超爽甜無腥味
Mr.& Mrs burger - 醬汁同普通酒吧都無既外國進口啤
Doodie - 平靚正多香港手工啤

魚魚魚 真係污糟到無朋友
信我 真係唔好去食
每次係荃灣都唔知食乜
我情願返熊貓酒店附近食 起碼無咁迫人
611教會對面有間食小菜幾好
鱻 - 魚鮮鯇魚超爽甜無腥味
Mr.& Mrs burger - 醬汁同普通酒吧都無既外國進口啤
Doodie - 平靚正多香港手工啤

魚魚魚 真係污糟到無朋友
信我 真係唔好去食

魚魚魚
每次係荃灣都唔知食乜
我情願返熊貓酒店附近食 起碼無咁迫人
611教會對面有間食小菜幾好

呢位巴打識貨嗰邊好多好嘢食,但係又唔迫
有間大排檔喺聯仁街,都好撚正
可惜我唔記得佢叫乜名
石籬撚LM 無野做果陣就落荃灣行下 見頭幾頁有巴打講路德圍 棟篤食既牛肉球加沙嗲汁先係世界級 仲有陳記既魚蛋牛丸 東京站既炸魷魚鬚 真係諗起都想食
不過熊貓果邊其實都多野食 m記後面既泡菜國餐廳 川味 行過對面大窩口宵夜必食昇君記 個鐵板炒真心好食
齋睇post(2) 梨木樹象山都有提
石圍角係咪住哂廢老冇人上連登

住石圍角附近村屋

石圍角有麥當勞仲嘈

住石圍角附近村屋

Same

住石圍角附近村屋

Same

Same
冇左32B要迫36好撚慘
有冇人知路德圍間清玉幾時開張 有一排冇去嗰邊
下午茶食乜好
有冇人知路德圍間清玉幾時開張 有一排冇去嗰邊

開左
棟篤食啲 燒賣加沙爹醬 荃灣第一

Agger 講起就想食

以前都好中意食,至從有一次係醬入面發現甲由就無再食過

Agger 講起就想食

Agger 講起就想食

不過果個位真係好污糟 喺巷仔隔離 應該好多曱甴 爬埋入去真係
我食開牛脷 所以應該無事嘅

Agger 講起就想食

不過果個位真係好污糟 喺巷仔隔離 應該好多曱甴 爬埋入去真係
我食開牛脷 所以應該無事嘅

點解你會咁諗
話唔定d牛脷……
大山 山頂風景超靚, 有時可以見到D雲係腳下
有冇荃灣26巴絲請揮手

另外, 荃灣有冇D神秘詭異地方?
例如荃景花園後面條河, 以前細佬我係果頭讀書果陣, 條河隔離有間木屋仔唔知邊個搭既,
相傳話有個癲婆住係果度, 但果時成日係果頭踩板都冇見過, 同埋條河好似浸死過幾個細路

荃灣真係好撚正乜都有, 要山有山要海有海, 衣食住行樣樣齊, 環境又舒適, 第日如果買樓都一定買返荃灣唔駛諗!
有冇深井撚 一講起荃豐撈面呢家真係唔好食 諗起以前荃豐撈面既前身係間細鋪黎 個時個四眼婆婆老闆娘煮得好撚正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞