召集所有住荃灣嘅巴打吹下荃灣嘢 (2)

527 回覆
16 Like 0 Dislike
第一個POST:
https://lihkg.com/thread/154172/page/1

巴打都係傾開食、住、交通、玩
有無梨木樹巴絲
玩樂:碌ling、機鋪、網吧、戲院、唱k、篤波乜柒娛樂都有

住:想交通方便又鍾意夜生活可以住市區,想靜嘅可以住海濱荔城梨木樹荃景威熊貓
治安方面近年多咗好多蝻同蝗(不過應該未去到深水埗同葵涌區咁嚴重 )

食:多選擇係真,又唔算好貴,但似乎冇一間係高質到要專程入荃灣食

交通: 最唔方便應該係荃威荃德同埋一堆不知名xx山村
有無梨木樹巴絲

點解梨木樹間綠園可以咁耐都未收皮?

住:想交通方便又鍾意夜生活可以住市區,想靜嘅可以住海濱荔城梨木樹荃景威熊貓
治安方面近年多咗好多蝻同蝗(不過應該未去到深水埗同葵涌區咁嚴重 )

食:多選擇係真,又唔算好貴,但似乎冇一間係高質到要專程入荃灣食

象山 定係已經冇人當佢係荃灣一部分
有無梨木樹巴絲

垃圾 不如食大家樂

象山又係養老好地方
不過行落千色店附近都係15-20分鐘啫
有無梨木樹巴絲

梨木樹巴打
有無梨木樹巴絲

梨木樹巴打

落來ok飲啤酒
其實荃灣真係好撚大
記得地理阿sir講過迪士尼有一忽係屬於荃灣區
有無梨木樹巴絲

綠園 見過有曱甴爬
又難食
其實荃灣真係好撚大

來到荃灣呀食乜撚嘢好呀

象山又係養老好地方
不過行落千色店附近都係15-20分鐘啫

象山快餐店真係無得彈
荃灣最fit都係啲天橋
荃灣最fit都係啲天橋

卓明樓
荃灣最fit都係啲天橋

卓明樓

30歲前仲係青頭
我會去卓明樓破自己處
荃灣最fit都係啲天橋

MTR到citywalk果段會震
荃灣最fit都係啲天橋

卓明樓

30歲前仲係青頭
我會去卓明樓破自己處

去川龍街街市算啦
明明咁多麗城友 但身邊無一個朋友係住麗城
其實荃灣真係好撚大

來到荃灣呀食乜撚嘢好呀

其實荃灣都好撚柒大
我以前就好鍾意去到熊貓嗰邊搵嘢食
因為夠靜,唔似眾安街路德圍嗰頭成鳩日要等位

特別係某間上海麵檔同四川嘢
間麵檔+$3有大大碗豆漿飲

間四川嘢係正上海麵檔隔離
樣樣都幾好食,但係半年前執撚咗

近來食多咗山西刀削麵
啲麻辣系列嘅菜飯冇撚得食
不過唔好帶女去食
食完打車輪個口陣味真係
其實荃灣真係好撚大

來到荃灣呀食乜撚嘢好呀

其實荃灣都好撚柒大

近來食多咗山西刀削麵
不過唔好帶女去食
食完打車輪個口陣味真係

啲麻辣系列嘅菜飯冇撚得輸
Pish
其實荃灣真係好撚大

來到荃灣呀食乜撚嘢好呀

其實荃灣都好撚柒大

近來食多咗山西刀削麵
不過唔好帶女去食
食完打車輪個口陣味真係

啲麻辣系列嘅菜飯冇撚得輸

刀削麵真係無得頂
荃灣最fit都係啲天橋

MTR到citywalk果段會震

平時行過好撚多次,都未試過會震,仲屌鳩啲話試過震嘅frd誇張咗

但係頭先行過,好似咁啱有大車喺下面經過,終於第一次見識到所謂嘅震係點
真係會震到有少少頭暈
有無梨木樹巴絲

綠園 見過有曱甴爬
又難食

不過好似開到好夜
住梨木樹想食宵夜就得返綠園同OK揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞