召集所有住荃灣嘅巴打吹下荃灣嘢 (2)

527 回覆
16 Like 0 Dislike
玩樂:碌ling、機鋪、網吧、戲院、唱k、篤波乜柒娛樂都有

住:想交通方便又鍾意夜生活可以住市區,想靜嘅可以住海濱荔城梨木樹荃景威熊貓
治安方面近年多咗好多蝻同蝗(不過應該未去到深水埗同葵涌區咁嚴重 )

食:多選擇係真,又唔算好貴,但似乎冇一間係高質到要專程入荃灣食

交通: 最唔方便應該係荃威荃德同埋一堆不知名xx山村

象山 定係已經冇人當佢係荃灣一部分

象山又係養老好地方
不過行落千色店附近都係15-20分鐘啫

象山正
細個覺得象山好似與世隔絕

15分鐘行到落千色店 ?巴打你對腳裝咗摩打㗎 象山連7仔都冇 夜晚肚餓樓下乜柒都無 根本唔屬於地球

象山真係堅慘
鱻 - 魚鮮鯇魚超爽甜無腥味
Mr.& Mrs burger - 醬汁同普通酒吧都無既外國進口啤
Doodie - 平靚正多香港手工啤

魚魚魚 真係污糟到無朋友
信我 真係唔好去食

魚魚魚

係污糟 但係好難好食
荃灣番工

我都係離不開葵青區
鱻 - 魚鮮鯇魚超爽甜無腥味
Mr.& Mrs burger - 醬汁同普通酒吧都無既外國進口啤
Doodie - 平靚正多香港手工啤

魚魚魚 真係污糟到無朋友
信我 真係唔好去食

魚魚魚

係污糟 但係好難好食

上次食腥撚到
有冇深井撚 一講起荃豐撈面呢家真係唔好食 諗起以前荃豐撈面既前身係間細鋪黎 個時個四眼婆婆老闆娘煮得好撚正

由細到大都住深井,以前晚晚聞住釀啤嘅麥味瞓。之後睇住生力拆同起碧緹,嗰時啲文盲地盤佬收工搭車唔排隊,真係佢老味火都來。仲有嘉頓火燭,當日係星期三封晒成條青山公路,行下路嘅紅van綠van首次上屯公。嘉頓仲試過爆廠,炸到成條下路都係麵粉,白雪雪好似落雪咁。同埋深井有期係開過一間麥當勞,一間堂食嘅pizza hut。最好食嘅西餐廳係David's kitchen,可惜三年前執咗。
不過往事如煙,家道中落,屋企都無埋,我搬離咗深井好多年了。
荃灣撚
玩樂:碌ling、機鋪、網吧、戲院、唱k、篤波乜柒娛樂都有

住:想交通方便又鍾意夜生活可以住市區,想靜嘅可以住海濱荔城梨木樹荃景威熊貓
治安方面近年多咗好多蝻同蝗(不過應該未去到深水埗同葵涌區咁嚴重 )

食:多選擇係真,又唔算好貴,但似乎冇一間係高質到要專程入荃灣食

交通: 最唔方便應該係荃威荃德同埋一堆不知名xx山村

象山 定係已經冇人當佢係荃灣一部分

象山又係養老好地方
不過行落千色店附近都係15-20分鐘啫

象山正
細個覺得象山好似與世隔絕

15分鐘行到落千色店 ?巴打你對腳裝咗摩打㗎 象山連7仔都冇 夜晚肚餓樓下乜柒都無 根本唔屬於地球

象山真係堅慘

岩岩搬左去石圍角
15分鐘行到去地鐵站
細細個住過下梨木樹 一落樓就番到學校真係好撚正 星期六日就會去天寶飲紅豆冰 大大下先發現 屌個邊乜撚都冇 之後搬左去荃灣好似發現新大陸咁 乜撚都有得食 話說松記個邊間泰國野好好食 唔係上樓個間 不過住得耐左 開始食厭荃灣啲野
細細個住過下梨木樹 一落樓就番到學校真係好撚正 星期六日就會去天寶飲紅豆冰 大大下先發現 屌個邊乜撚都冇 之後搬左去荃灣好似發現新大陸咁 乜撚都有得食 話說松記個邊間泰國野好好食 唔係上樓個間 不過住得耐左 開始食厭荃灣啲野

金坊丫嘛?
荃灣食飯有咩推介
好似黎黎去去都係得米線

金坊丫嘛?
荃灣食飯有咩推介
好似黎黎去去都係得米線

我成日食cheap野 多數都食hungry korean 雲貴川 涼拌雙併好正 有時會去德發食粥
之前食過中染間backyard都ok
有無梨木樹巴絲

點解梨木樹間綠園可以咁耐都未收皮?

有同感
有無梨木樹巴絲

點解梨木樹間綠園可以咁耐都未收皮?

垃圾 不如食大家樂

五十嵐杯熱奶茶真係極極極難飲 一拎到埋黎已經勁臭中藥味

街市間越泰野幾正 冬蔭功

越泰軒?
好多中學雞落去食頹lunch
我就覺得一般
勉勉強強叫得上係高質嘅係豬頸肉

我覺得幾好食下 的確好多中學生

五十嵐杯熱奶茶真係極極極難飲 一拎到埋黎已經勁臭中藥味

街市間越泰野幾正 冬蔭功

越泰軒?
好多中學雞落去食頹lunch
我就覺得一般
勉勉強強叫得上係高質嘅係豬頸肉

係梨木來講 算好啦 淨係食豬頸肉

好耐冇上梨木樹,以前喺上面間手機鋪返工

上來飲啤酒

我覺得街市生菜魚肉幾好食

有間叫天寶 如果做學生餐都好平下
有冇海濱清
有無梨木樹巴絲

雖然唔係住lms 但果頭都每日去左好多年下
住梨木樹真係好慘

乜都冇得食

挑戰劣食五十嵐

佢啲壽司
住梨木樹真係好慘

乜都冇得食

挑戰劣食五十嵐

佢啲壽司

線園同五十嵐呢兩間
住梨木樹真係好慘

乜都冇得食

挑戰劣食五十嵐

佢啲壽司

線園同五十嵐呢兩間

以前斜路間威華就正, 可惜執左
有冇海濱清

有冇海濱清

幾鐘意住海濱
有冇海濱清

幾鐘意住海濱

有無梨木樹巴絲

有無人記得和宜合道以前間自力書局
有冇海濱清

幾鐘意住海濱

會唔會夜晚去屠房果邊散步?
試過同條女夜晚唔小心入左去果邊, 好陰深
有冇海濱清

幾鐘意住海濱

會唔會夜晚去屠房果邊散步?
試過同條女夜晚唔小心入左去果邊, 好陰深

應該無人喺嗰邊跑步。
btw, 前晚跑北橋,我喺近墳場嗰邊落橋。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞