召集所有住荃灣嘅巴打吹下荃灣嘢 (2)

527 回覆
16 Like 0 Dislike
荃灣由有ikea變成無 到將會有返 大家又點睇

荃灣廣場?!?!
真係估唔撚到中國染廠開宜家,愉景新城開戲院

我真係覺得呢個世界好撚不可思議
N39 去到兩點唔係好夠做,荃灣中心對上嘅住宅交通真係衰,不過換黎嘅係靜,除咗會有人練飄移之外⋯⋯

荃灣廣場?!?!

新個間中染到開(好似係)
荃灣廣場就個間真係經典,後尾變百佳,實惠,而家唔知係乜了

荃灣廣場?!?!

荃灣,唉,無得搞架喇
荃灣邊間買game最平

荃灣廣場?!?!

無野呀響中染開

荃灣廣場?!?!

無野呀響中染開

係中染 話17年秋季開
最撚憎梨木樹 偏偏就住咗入嚟
除咗訓教舒服d之外 衣食住行無樣掂
自從去過荃灣市中心 我根本覺得梨木樹無資格被納入荃灣
荃灣四處都有野食
住梨木樹想食麥記?想食似樣嘅野(和宜合道街頭食肆)?
無問題 行至少二十分鐘大斜路就到
唔想呀 入商場食快餐店啦柒頭
最撚好食係得間快餐店
想睇醫生?自己搭長途車出去啦
間醫務所長期full booking
急病上嚟去得仁濟已經無命
商場除咗零食無撚野賣
D店主個個都西口西面
因為獨市生意唔愁做
番工番學根本係人間煉獄
唔坐36號系列轉車要行半個鐘至9個字出去d多人地帶先有多d乘車選擇
車費負擔大到閪咁 去邊到都浪費晒時間係交通到 深夜真係幾乎無車返到去
紅van綠van都唔多架 局住坐龜速巴士
返工返學遠少少遲到真係唔奇
象山慘 柒木樹都慘
麻煩各位住柒木樹嘅巴打認清事實
我地住係荒蕪嘅葵涌沙漠
而唔係住繁華嘅荃灣
我下半生target就係脫離柒木樹

係呀m記都冇間 樓上啲餐廳求其執一間開m記都好呀😭😭 垃圾商場o黎

巴打心水清

其實梨木樹真係唔係荃灣
以前叫開呢區上葵涌
係區議會先計荃灣區
住梨木樹真係好慘

愉景竟然開戲院?
屌平時好少人行架喎

愉景竟然開戲院?
屌平時好少人行架喎

假日勁多一家大細喎
N39 去到兩點唔係好夠做,荃灣中心對上嘅住宅交通真係衰,不過換黎嘅係靜,除咗會有人練飄移之外⋯⋯

又多老人院,又多學校,仲要成日啲人搭車上黎行山
可以10分鐘內巴士總站同小巴站都係吉,一架車都無,
得個靜有鬼用

愉景竟然開戲院?
屌平時好少人行架喎

假日勁多一家大細喎

對比荃灣廣場同荃新天地已經少
最on9係開h&m

愉景竟然開戲院?
屌平時好少人行架喎

假日勁多一家大細喎

最on9係開h&m

好彩吉之島識玩 你迫走我我咪租隔離 生意仲好過以前

愉景竟然開戲院?
屌平時好少人行架喎

假日勁多一家大細喎

最on9係開h&m

sorry睇錯左 自膠

愉景竟然開戲院?
屌平時好少人行架喎

假日勁多一家大細喎

最on9係開h&m

sorry睇錯左 自膠

我好記得係呢家H&M個位
荃灣友留名
見到熟人
住梨木樹真係好慘

乜都冇得食
呢排鐘意食士林食街間峰味清雞湯餃子
雞湯餃子同魚湯烏冬都好食(兩樣都係日式)
真正小店經營
希望佢可以頂耐d啦

呢間好食
個湯底成日都有特別配答

老闆好長氣
荃灣有冇邊間茶餐廳正
全部變哂連鎖想搵間正常既都冇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞