召集所有住荃灣嘅巴打吹下荃灣嘢 (2)

527 回覆
16 Like 0 Dislike
綠楊撚

有無梨木樹巴絲

有無人記得和宜合道以前間自力書局

好熟 係咪執左?
真係估唔撚到中國染廠開宜家,愉景新城開戲院

我真係覺得呢個世界好撚不可思議

愉景竟然開戲院?
屌平時好少人行架喎

假日勁多一家大細喎

對比荃灣廣場同荃新天地已經少
最on9係開h&m

次次行過都得一兩條友行
樓下冰室唔錯、焗豬好好食!又大碟!不過坐位好迫
有冇海濱清

幾鐘意住海濱

出世已經住海濱
可以嘅話呢世都想留喺度 反正都無錢住出去
有冇海濱清

幾鐘意住海濱

出世已經住海濱

本身住私人樓都有錢啦
梨木樹巴lm
最近收到張 夜宵磨 嘅外賣紙,有無巴絲嗌過?
荃豐撈貴咗好撚多

好難食

唔係以前呀姐手撈已經不值一提
又貴又唔好食

以前條腸同個汁好正

行遠少少去唔知昌安定昌寧,上一層,有間撈麵
好食過荃豐撈麵
其實荃豐撈麵自從唔係個四眼阿婆去撈之後就已經好撚難食,都唔明點解生存到咁撚耐

千千島執左
有冇海濱清

幾鐘意住海濱

出世已經住海濱

本身住私人樓都有錢啦

老豆老母以前一齊打工,死慳死抵先買到
而家自問無咁叻仔做到同樣嘅嘢
有冇海濱清

幾鐘意住海濱

出世已經住海濱

本身住私人樓都有錢啦

以前肯努力就儲到
而家努力完都未必有
好似最近新聞見到荃灣個新樓400呎都賣成千萬

幾鐘意住海濱

出世已經住海濱

本身住私人樓都有錢啦

以前肯努力就儲到
而家努力完都未必有
好似最近新聞見到荃灣個新樓400呎都賣成千萬

住私樓講咩無錢
首先已經贏晒屋邨仔屋邨妹
荃灣最撚屈真係D天橋
可以唔洗過馬路咁駁晒city walk 1&2、荃廣、愉景、中染
旺角有兆萬,荃灣有英皇
路德圍成條都係小食街 人流多熱鬧
荃西有海,行面深井有燒烤沙灘
梨木樹巴lm

邊度叫夜宵磨?
荃景圍巴絲
荃景圍巴絲

梨木樹巴lm

邊度叫夜宵磨?

我都想知, 間舖頭係邊?
荃灣烏煙瘴氣,有時真係覺得呢度係好唔宜居,屌佢老母大爛臭化屄又多支那人,屌佢老母大爛臭化屄
梨木樹巴lm

邊度叫夜宵磨?

我都想知, 間舖頭係邊?

前排有人攝係鐵閘,嗰陣拎嚟睇完就唔知扔咗去邊
間野無寫地址 得個外賣電話
係賣小食同埋糖水 印象中係唔貴
last order仲好似去到凌晨2點
綠楊撚

玩樂:碌ling、機鋪、網吧、戲院、唱k、篤波乜柒娛樂都有

住:想交通方便又鍾意夜生活可以住市區,想靜嘅可以住海濱荔城梨木樹荃景威熊貓
治安方面近年多咗好多蝻同蝗(不過應該未去到深水埗同葵涌區咁嚴重 )

食:多選擇係真,又唔算好貴,但似乎冇一間係高質到要專程入荃灣食

交通: 最唔方便應該係荃威荃德同埋一堆不知名xx山村

象山 定係已經冇人當佢係荃灣一部分

象山又係養老好地方
不過行落千色店附近都係15-20分鐘啫

唔係荔城係麗城啊
留名
住影印島
荃新天地jj
住影印島

笑左 綠楊都要過個平台 你係真。地鐵上蓋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞