又變返歡樂抗爭mode?

904 回覆
3340 Like 147 Dislike
想十一前勇武俾狗拉鳩曬?
914 天水圍 915民陣!!
pushpush,唔專登search都搵唔到行動post既時間地點個啲
無快樂mode 人數只會好快退潮
星期日先打到仆街
今日係星期三下晝...
但唔該歡樂既同時
可唔可以推返d 遊行post 815 呢d我推左成頁得幾丁友留言 真係激死
加油呀
我明呀 但唔好咁老定囉

鬼唔知冇美國幫手 打唔贏支共咩
但唔可以坐係電視機面前等運到架

有咩理由人地美國人為香港做既野比香港人自己多先
有少許唔同意樓主
18區唱歌未必係壞事
平日遊行主戰場都喺港島
根本非港島人就好似唔關事咁
無錯的確各區有光復行動
光復完都會有勇武手足做嘢咁
但係3個月先一次其實嗰班唔係咁積極參與嘅人根本唔會理
相反18區唱國歌
一嚟帶入社區 令一班當區居民都睇下主流嘅民意係點(容許我講主流因為真係好多人)
二嚟活動和理非 唔同平時光復後嘅衝突咁令更多人參與

四嚟 始終連登用戶真係唔多 仲有一班中年人好少接觸 透過落區大嗌 例如 915 東角道見 咁可能令更多人知未來活動 脫離一下連登呢個同温層

我明巴打驚個運動會靜落嚟
但係可能我樂觀撚啦
我覺得今次絕對無咁易會靜到
至少班狗嘅行為我永遠唔會原諒
週一至五較少勇武行動都係一路以嚟嘅習慣
多數都係weekend先嚟幾次勁嘅

當然啦連登成日推埋啲垃圾po都係一大問題
熱門唔係iphone11就係班藍絲講左呢咩fake news
推下行動post啦大家一齊

香港人加油
一輕一緊點解唔得,大家都咁壓抑,尋晚唱國歌活動凝聚左好多街坊你知唔知?8月頭個觀星筆party、維園裸跑找數都冇拉低到場運動啦

而家對家玩高壓,仲係咪要下下硬衝獻頭呢?活動多變D可以試警方出動底線,用更聰明方法抗爭

活動post唔見係太多5毛推走、分化post上晒熱門
不過連登都唔係大台,你見呢幾日都係街坊group自發,call人仲有效率過連登
當然大家都要落力推活動post啦!
團結和理非,感化淺藍
減低負面情緒同自殺個案
開行動Post集中推到長期置頂
時刻反思

不分化!不割蓆!
無黨鐵其實好傷
但我地有咩可以做?
我同意, 歡樂時間一日起兩日止就算
做返適當既野
全世界以為美國過硬 加條act一過就世界和平,咪坐曬係度等天跌個自由落黎
我同意14年係因為快樂抗爭而fail㗎
所以第一句就話希望拎到個平衡囉
Pish
但係行程表有寫喎
無一刻放鬆過
總有on9係咁
愈多分支人愈少
一搞就要大大壇
913中秋各區和你拖
914天水圍遊行
915英領集會+民陣遊行

新屋嶺強姦
太子站殺人
黑警扮示威者放火、插贓嫁禍
明明個個週末打到飛起,個個禮拜拉人
閒日圍狗屋送頭又唔抵
唔明佢咁harsh係為乜
最近好多扮討論、暗指責嘅分化post,大家醒水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞