[軍絲策略]回應「整場運動正在走向衰亡」

1021 回覆
785 Like 9 Dislike
pish
#7. 行動前解釋返個原因, 行動升級警告,俾市民有個心理準備
「堵路,破壞地鐵或者火攻」依啲太突然,一般市民係未理解勇武抗爭嘅出發點前,部分市民就會認為勇武抗爭係搞事者,為發洩,就會令佢地反感。
但係,如果你地事先同佢地講,堵路係為左遊行人士安全,以免係街上被車撞或者被水炮車傷害,咁反而會加分及同情大家;破壞地鐵係因為地鐵係元朗721,葵涌地鐵黑警打人,放催淚彈及831太子恐襲,地鐵都無職員保護市民及無合理回應市民,所以示威者破壞地鐵設施作升級行動;而火攻是因為黑警用子彈攻擊和平遊行示威者,故此示威者行動升級作回應!你地如果係行動前解釋返個原因,俾市民有個心理準備,或者行動後補充返個目的,件事就會就變得合情合理,令人接受好多架啦,明白未?!
要防範,不鬆懈,不代表要任由卧底繼續做鬼
建議每個活動完左之後個日就做檢討活動,咁樣先可以繼續改善!
推!
推唔到都留個言
學生有罷課,有人鏈,10點有咆哮等等
裝備好自己先,做好部處,計劃好件事,以質量取勝,唔係單以量取勝

而家中學生仲係延續運動嘅重點,無佢地嘅付出,大家已經無咁關注件事,所以要感謝佢地
大學生都要加把勁
係,我都有引用佢嘅內文作標目
P牌留言都好有用架!
起碼俾我知到你有睇到內文,同埋了解改善嘅策略
感謝絲打開po同回應
都好多謝班中學生
幫推
幫推

光復香港
時代革命
對外spread 英文版國歌
對內spread 廣東話
支持,p牌都幫你推
P牌推唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞