[軍絲策略]回應「整場運動正在走向衰亡」

1021 回覆
785 Like 9 Dislike
連登行動post推極都推唔到
天水圍遊行冇左回事咁
push push push
再推
熱門咁難上㗎
反手又一推
其實好想問一個問題,究竟我地個 goal 係解散成個警隊,定係令警隊唔再幫政府做遮醜布同埋高層辭職?

打左甘多場,五大訴求,但對住班狗,究竟個目標係想佢地點?死一兩條狗?定係要佢地打到灰?還是要佢地班下屬反抗上面?

唔係分化撚,只係想大家諗下個 goal for dog 係點先,再想如何做
個人覺得請參考 1987 逆權公民
推住上
全部都同一齊我推
得我一個推
[2百萬人再集結] 915民陣大遊行
日期: 9月15日 (星期日)
時間: 下午3時
起點: 銅鑼灣東角道
未睇,即係點?
我哋係應該爭取屬於我哋嘅嘢。

大家都攰 大家都要搵食 明嘅

爭取到 包保香港第時更值錢

攰既 用 和理非 和理優 課餘讀law

我哋唔可以俾香港變成警察政權

香港要貫設悠久以來三權分立 ICAC變返ICAC
警隊變返以前嘅警隊

開始明白 咩叫 光復香港 時代革命
https://twitter.com/kingkongcrew/status/1170322218565300229?s=19

再推!
retweets仲係太少。「核彈文宣」高質片解釋畀外國人聽點解要杯葛花木蘭同支持香港人權及民主法案
首先講返係個人立場
最大希望雙普選
最少都改革下政府
Push
最新活動:唱民主聖歌,傳福音!
手足每晚都好努力貼連儂,只係凌晨3-6有班賤人出黎做撕紙狗!連儂牆呢條戰線不能倒!
考驗毅力與堅持做更具價值嘅野

@Template@
抗爭/革命搞十年八載唔出奇
衛城革命,生活抗爭;拖垮邪惡、打倒腐敗;

每日任務:
1. 幫襯良心小店
2. 抵制「邪惡」「無良」的商戶,例如cctvb廣告、黨鐵商埸、黑社會、打壓員工的店鋪,減少淘寶、減少八達通
3. 安全之下,免費港鐵;二人同遊,一人免費;買平飛;長者八達通
4. 夜晚十點咆哮!!!堅持到底!!!
5. 健身+運動,身體健康,鬥長命
6. 每日一post,社交媒體戰(Twitter, IG, Facebook, Reddit) #HongKongProtest #Chinazi
#FreeHongKong #HongKongProtests
Twitter 共識頻道 https://t.me/twittermansyunzou
7. 不要說推,試著copy and paste呢段嘢
8. 保持獨立思考,分析能力level up,抵抗fake news/ rumour ,五毛分化post

每星期任務:
1. 低消費,高儲蓄;罷買Bye Buy Day:星期日、星期五(唔買非必需品)
2. 做孝子救港,關心下老母老豆老人家,自己老母自己救
3. 去連儂牆貼3張文宣,輸出革命思想

每月任務:
1. 出糧換美金、買美股,MPF都買美股
2. 搵多一個人參與
3. 關心社會,陪審員、派傳單、放映會
或者做唔足,但我會堅持到尾;Best effort,你呢?
Version 2019.09.11 @Template End@
The FIVE demands of the protest

1. Full withdrawal of the extradition bill

2. A commission of inquiry into alleged police brutality

3. Retracting the classification of protesters as “rioters”

4. Amnesty for arrested protesters

5. Dual universal suffrage, meaning for both the Legislative Council and
the Chief Executive

FIVE DEMANDS,
NOT ONE LESS.
LIBERATE HONG KONG,
REVOLUTION OF OUR TIMES

撇除政府問題,淨係計警隊,再淨係計721 85 811 新屋嶺 CCTV直送 831,已經夠哂理由比示威者做任何野,包括以武制暴 以眼還眼 百倍奉還

重申七一宣言,立即實行雙普選,推翻港共政權

「勇武派」、「和理非」係角色,唔係派系,理念一致,只係手法不同

唔係仇警,但大家一定要清楚知道點解要清算警隊。警暴(濫捕、濫告、不依法規)係暴政一部分,唔全面改革警隊、監警制度,只會令目前同將來爭取雙普選更加舉步維艱

#五大訴求 缺一不可
#唔撤就罷
#罷工罷巿罷買罷課
#我係香港人
#我參與全港四罷
#各區集會
#出核彈麻包袋都唔割蓆
#直至政府跪低
#重組警隊 刑事追究 改革監警制度
#永遠不光顧荃灣北角元朗商戶
#抵制一切紅媒相關商業活動
#抵制一切鐵路沿線所有商戶
Start with singing for our demands
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞