[軍絲策略]回應「整場運動正在走向衰亡」

1021 回覆
785 Like 9 Dislike
係好少行動post.
好難傾
你地有無可能可以令班狗爆料?
五大訴求 缺一不可 打狗救人 913十八區中秋燈會 914天水圍親子行 中學生WTS集會 915民陣大遊行 921再光復屯門 元朗恐襲2個月靜坐 撤回已不是重點 解散警隊 追究刑責 勿忘721 85 811 831警黑勾結 無差別恐襲
在我從政時,我常提醒自己:政治的工作不只是要令支持自己的人繼續支持自己,而更是要令不支持自己的人轉為支持自己,改變想法,認同自己的方向。(當然,我也時時被情緒左右而把這點忘得一乾二淨)

From 梁天崎

警隊30000 人,我就點都唔信,有安全方法下,佢地無人走出來講清楚佢地內部有幾亂。
叫白警經朋友口述,唔好經自己手機/通訊方式爆料,咁就可以避免自己留低證據俾人知
因為佢地驚俾人知道自己係25仔,做25仔無好下場
要文宣教佢地
班毅進真係唔識
Push左先
我又覺得未必要大台。宜家既問題就係大家戰術太過單一,一係留一係走

(其實我覺得拆鐵都係一種戰術,但要顧及果日既戰略目的。例如中環果日戰略係逼爆美領,但拆左中環站就令到冇咁多人出到黎。當然係狗做就另計啦。)

如果事前傾左幾條戰術,有晒計劃公布俾大家,去到現場一條唔得就下一條,甚至幾條一齊行,咁已經好好多。就算d狗事前知道晒,都可以加重佢地workload,因為佢地要防晒咁多條戰術。
最新活動:唱民主聖歌,傳福音!
手足每晚都好努力貼連儂,只係凌晨3-6有班賤人出黎做撕紙狗!連儂牆呢條戰線不能倒!
考驗毅力與堅持做更具價值嘅野

@Template@
抗爭/革命搞十年八載唔出奇
衛城革命,生活抗爭;拖垮邪惡、打倒腐敗;

每日任務:
1. 幫襯良心小店
2. 抵制「邪惡」「無良」的商戶,例如cctvb廣告、黨鐵商埸、黑社會、打壓員工的店鋪,減少淘寶、減少八達通
3. 安全之下,免費港鐵;二人同遊,一人免費;買平飛;長者八達通
4. 夜晚十點咆哮!!!堅持到底!!!
5. 健身+運動,身體健康,鬥長命
6. 每日一post,社交媒體戰(Twitter, IG, Facebook, Reddit) #HongKongProtest #Chinazi
#FreeHongKong #HongKongProtests
Twitter 共識頻道 https://t.me/twittermansyunzou
7. 不要說推,試著copy and paste呢段嘢
8. 保持獨立思考,分析能力level up,抵抗fake news/ rumour ,五毛分化post

每星期任務:
1. 低消費,高儲蓄;罷買Bye Buy Day:星期日、星期五(唔買非必需品)
2. 做孝子救港,關心下老母老豆老人家,自己老母自己救
3. 去連儂牆貼3張文宣,輸出革命思想

每月任務:
1. 出糧換美金、買美股,MPF都買美股
2. 搵多一個人參與
3. 關心社會,陪審員、派傳單、放映會
或者做唔足,但我會堅持到尾;Best effort,你呢?
Version 2019.09.11 @Template End@
推推推

檢討真係好重要,就算兄弟爬山都要合作下架,唔係完全你有你做
同埋民間記招真係可以密少少
你講中曬我想答嘅答案,我略述返幾句重點:
1. 戰述太單一,手法已經俾班狗諗到方式拆,步處時間快左
2. 多戰略變化,示威者應變快,班狗部處時間同變陣就易亂
3. 我方和理非多,前線進攻火力不足,應該以盾為進,不宜送頭,不要被捕,武勇嘅偷多啲時間練兵,練體能,用時間打持久戰,打經濟消耗戰,打國際支援,打民意戰,打攬炒戰,多項戰線並行,對手係一個靠野蠻打返黎嘅國家,唔係你一朝一夕就可以贏到架,俾啲耐性呀!

https://youtu.be/ksiMaEWJOl8
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞