[軍絲策略]回應「整場運動正在走向衰亡」

1021 回覆
785 Like 9 Dislike
麻煩幫手討論策略

討論多啲係好事,一路以黎,好多行動都係不斷討論,不斷嘗試,先發展到今日嘅戰況!
行動無策略,無論述幫助,大家就會無左方向,所以策略,戰述同部處係抗爭活動嘅指南針,帶領群眾走向勝利同目標嘅抗爭路線!
麻煩幫手討論策略

討論多啲係好事,一路以黎,好多行動都係不斷討論,不斷嘗試,先發展到今日嘅戰況!
行動無策略,無論述幫助,大家就會無左方向,所以策略,戰述同部處係抗爭活動嘅指南針,帶領群眾走向勝利同目標嘅抗爭路線!
麻煩幫手討論策略

如果以彼之道,還施彼身呢?佢地識開篤灰WhatsApp , 我地又開番個,搵專業人士(會計,律師)來做証,就要佢地自己爆究竟高層犯左咪錯?有無得諗?
但唔係話敵陣好一言堂,俾人杯到暈咩?
佢地警隊裏面搞野可能真係會俾個一言堂玩到家破人亡喎

我都唔係話想幫佢地洗白唔抵死,不過假設佢係深入咗敵陣既手足,佢地要係敵人既圍城裏面豎起旗幟,手足實比打鑊金喎
因為全部毅進仔,無返啲家庭負擔既都好難冷靜落黎做返人,咁有春袋自然會比人揸春袋,咁高風險,好難說服到佢地可以行出黎喎好似
有,老豆揾仔咪成功例子
或者現實些去諗,如果上面犯錯,坐晒,下面班35-45 歲既人可以上位。都係個句,我點都唔信藍絲唔係利益行先。
屌啦星,我500幾正評同回覆都上唔到熱門,啲正經post 戰略post 就沉底,吹水post就上熱門,咩事呀!!!!!!!!

老豆搵仔作用有限。我要佢地交出邊條撚樣落order, 點落order. 有無失職?矛頭指向上層
屌啦星,我500幾正評同600幾回覆都上唔到熱門,啲正經post 戰略post 就沉底,吹水post就上熱門,咩事呀!!!!!!!!
但係犯錯唔代表會坐喎,ucc 689,ugl 完咪又係好地地
有list但係用咩去判決佢同懲治? 我見到work既應該係攬炒巴個方法
屌啦星,我500幾正評同600幾回覆都上唔到熱門,啲正經post 戰略post 就沉底,吹水post就上熱門,咩事呀!!!!!!!!
tui
tui
If 犯錯 and 政府保佢,政府要負最大責任,民意 spin 去要中聯辦同政府。
If 犯錯 and 政府不保,警隊會散

前提:政府卸膊文化由港英時期到今無變過
掉轉係佢角度去想,我唔會走來

因為智商問題,諗唔撚到!
都係嘅
我試下用黨鐵黎做思考,落場坐站既就有唔少黃,但係small potato居多,咁個問題就係佢地有幾多料可以順藤摸瓜上去總部班撚樣
同埋篤完灰佢地會唔會有事/上咗身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞