[軍絲策略]回應「整場運動正在走向衰亡」

1021 回覆
785 Like 9 Dislike
還擊、燒站拖延拉人,好明顯冇得事先
幫手推呀

[全民和你唱] 全世界全天候街邊唱香港國歌!
https://lih.kg/1556100
試著說:「我應該如何幫助大家,如何改善問題,如何幫手足補救做得不足的事!」
不要說: 「咁做無用,咁做會失民心,會破壞運動。」

push
推爆
推上熱門
機場點解仲要去?
都無新策略點解要重覆一次?
Mtr既然都唔重視鐵路業務 重視地產 咁作為鐵膠有責任幫佢搞旺個場
火係路障亦可以for撤退嘛

回應「整一個list 整合咁多日 搞破壞既理由」:

我認為太耐嘅,太小事嘅就唔洗特登講,啲人都唔會記得,可以冷處理
71攻立法會,近排拆黨鐵同火攻可以提返,亦可以講返有黑警卧底扮示威者放火,唔好咩都攬曬上身,唔好認屎認屁,有啲事冷處理比較好就冷處理,要識得比較得失,衡量優劣

優勝劣敗,贏家先有話事權同主導權!
贊成 要集中火力

的確有疲態 由其前線既

要休息 好好保重身體

不割
少有高質po

帶風向!
push

我好似睇唔到今個星期有咩做咁
只係知道915民陣話會有遊行.. 但宣傳都係唔夠

今日晏就見到有個post講929反共遊行,但好快就唔見左
之前又睇到話有個post話十一公祭烈士,又唔見左

大家攰就休息一陣,轉頭就再打仗
Any question is a good question! No stupid question
仲有嗰位提出衰亡嘅巴打講得好啱就係
罷工要有工會 有組織去保障大家
呢個係十分重要
#7. 行動前解釋返個原因, 行動升級警告,俾市民有個心理準備
「堵路,破壞地鐵或者火攻」依啲太突然,一般市民係未理解勇武抗爭嘅出發點前,部分市民就會認為勇武抗爭係搞事者,為發洩,就會令佢地反感。
但係,如果你地事先同佢地講,堵路係為左遊行人士安全,以免係街上被車撞或者被水炮車傷害,咁反而會加分及同情大家;破壞地鐵係因為地鐵係元朗721,葵涌地鐵黑警打人,放催淚彈及831太子恐襲,地鐵都無職員保護市民及無合理回應市民,所以示威者破壞地鐵設施作升級行動;而火攻是因為黑警用子彈攻擊和平遊行示威者,故此示威者行動升級作回應!你地如果係行動前解釋返個原因,俾市民有個心理準備,或者行動後補充返個目的,件事就會就變得合情合理,令人接受好多架啦,明白未?!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞