831太子路軌百人去左邊?

892 回覆
1626 Like 13 Dislike
第一次出篇報導有講過 之後改左
但無指明車站
愈諗愈心寒,當時如果有車經過咁點,克警點解唔比記者影,點解要封站
係 你啱 我一時唔記得啲線名同醫院名 唔好意思
不嬲車頭車尾都有樓梯架啦..................
之前望過下英國crossrail2嘅design requirements
如果地鐵咁多年前嘅做法同而家一樣嘅話應該站頭同站尾都會有shaft俾人走,就算最多都好似係每隔1-2公里內都一定要有shaft
雲海係唔係要幫幫手follow
d狗用港鐵運左部分傷者去lck站喎
都係向荃灣方向喎
停曬 觀塘綫荃灣綫 所以唔會有車
已問
等回覆中
OK可能我跟唔足
但係打完點解唔即刻拉 係要趕走所有記者之後封站
https://www.thestandnews.com/politics/%E5%B9%B4%E8%BC%95%E4%BA%BA%E6%9C%80%E5%A4%A7%E5%98%85%E7%BD%AA%E4%BF%82%E6%95%A3%E6%92%AD%E5%B8%8C%E6%9C%9B/

跟住,佢哋決定徒步行路軌離開,仲要抬住受傷嘅手足,喺暗黑、從未行過,唔知要行幾遠、仲唔知期間會唔會有魔警撲出欄截,亦都係極度恐怖、令腎上線素飆升、心跳極速、同叫人絕望嘅事。但係,佢哋又真係可以行咗五個地鐵站嘅路軌到美孚,然後爆閘兼換衫離開......

From 白鴿黨社區主任
兩個鐘之後先去 乜都行完
呢排好多嘢都係細思極恐
咁奇怪?我真係諗唔通啦⋯⋯
可以唔使推po住
趕記者走其實未必係因為知道可能死左人
而家d狗係鍾意將記者推開一段距離
好似琴日上42c巴士咁中係咁做
呢個係好耐之後既事,夠哂時間比你走

如果真係開到緊急門去路軌走
所有黨鐵個晚封曬所有線???
再唔去法庭拎CCTV就永遠成為都市傳說
我覺得合理喎... 都走唔到..

如果有GEAR.. 梗係車頭車尾落左路軌先..

其他市民都跟住係有D誇..

但去到果個位, 你見到人人一身血.......... 都唔出奇.....
有可能蘋果唔想暴露手足行蹤啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞