831太子路軌百人去左邊?

892 回覆
1626 Like 13 Dislike
該前線抗爭者逃亡時以文字訊息簡述當時情況,形容被「狗鐵」出賣,指列車在太子站突然停駛後,「防暴(警)衝入車廂,見人就打,市民都打」,他們原先反抗並逃到車站大堂後,逼於無奈又退返月台,但由於在場大量防暴警,「我地(哋)百幾人行緊地鐵路軌走,有好多傷者,而家個個站都有防暴等緊我地(哋),大圍捕」。

篇文講緊係由太子走入路軌然後行到美孚
當時荃灣線已封要追捕唔難
途中月台又咁多CCTV點樣可以唔被發現
啲狗恰然我地唔敢接佢哋放工 搵佢屋企人
同埋有冇人對當日拘捕數字有好大質疑

總數63人,太子站拉40人,銅鑼灣加油麻地23
[緊急] 尋人! 求太子站內出現既人!! 得返兩日咋!! 831
https://lih.kg/1542302
幫推
希望係炒車
懸案咁
CCTV
推依個,就算香港而家點衰法,百幾人失蹤左一定有人出嚟講
記者會話警察ot咁耐 想__下d女示威者好正常
推 好恐怖 冇人知咩事
除左個晚嘅人
我吊你 你今晚有無圍狗局啊
我仲要返工 唔係凌晨推 唔通好似5毛咁全職推?
我無野講 今晚太子既人全部都知要focus 831
你去直播睇下有幾多鬼囉
48小時。兩日
我精神都已經handle唔到
自己嚇自己 似放風cover 月台/大堂 打死左人多d
晚晚搵資料 係tg轉 係呢到推 我聽日仲要返930
俾人話帶風向,唔該自己出太子望下有幾多人係帶風向
人云亦云話fc fc 去閻王到check啦
唔係黨鐵要負責
係成個政府要負責 而家係由警隊到醫管局全部講大話去掩飾警察殺人滅口
但apple會報 而且而家都無收返
你話個d對話 其實apple都無報
多謝資料 願好人一生平安
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞