831太子路軌百人去左邊?

892 回覆
1626 Like 13 Dislike
繼續追!
而逃離車站後,「百幾人全部掉低所有gear(裝備),普通市民咁走」

呢段係點解 即係佢哋講話如果走到就會咁做定係已經走左
Push
有列車運傷者去長沙灣喎,但由太子行去美孚要幾耐? 有人行過都可以批准開車,唔需要檢查?
佢地係出左站 係驚之後會比差佬捉或者其他野啫
正常會有
如果佢地爆逃生門嘅話冇損毀消息都正常
但係佢地一路講緊派哨兵上去
如果爆逃生門應該一早爆左?
我幻想,如果我係星期六晚幾經辛苦走入太子地鐵站嘅示威者,之後要面對藍絲廢老,再要應付魔警速龍無差別攻擊,跟住封站冇車走,我諗對我嚟講係件極度絕望嘅事。跟住,佢哋決定徒步行路軌離開,仲要抬住受傷嘅手足,喺暗黑、從未行過,唔知要行幾遠、仲唔知期間會唔會有魔警撲出欄截,亦都係極度恐怖、令腎上線素飆升、心跳極速、同叫人絕望嘅事。但係,佢哋又真係可以行咗五個地鐵站嘅路軌到美孚,然後爆閘兼換衫離開......

終於搵返 我係呢到睇

https://www.thestandnews.com/politics/%E5%B9%B4%E8%BC%95%E4%BA%BA%E6%9C%80%E5%A4%A7%E5%98%85%E7%BD%AA%E4%BF%82%E6%95%A3%E6%92%AD%E5%B8%8C%E6%9C%9B/
有維修用嘅通道
但唔係上鎖就係有alarm, 而且控制中心一定知有人落路軌, 新聞稿冇可能隻字不提
出左站就ok啦
唔信嗰度無人上連登
你呢個就是我初初沉冤得雪POST嘅理據。
越睇越恐怖咁
太子美孚相距大約3.6km
6月9撤回同9月4撤回分別係邊呀?
分別在於:

殉港手足:
熊家俊先生(25歲) - 15/12/2017
梁凌杰先生(35歲) - 15/6/2019
盧曉欣小姐(21歲) - 30/6/2019
Zhita Wu(29歲) - 30/6/2019
麥小姐(28歲) - 3/7/2019
梅先生(32歲) - 5/7/2019
范先生(26歲) - 22/7/2019
Calvin 郭先生(25歲) - 27/8/2019
姬先生(16歲) - 2/9/2019
粉嶺女生(27歲) - 4/9/2019
10人離世

還有:
3隻眼
2次地鐵恐襲
2人被刀手斬至重傷
超過100人被檢控
超過1000人被捕
受傷, 逃亡不計其數

淨係計以上的分別, 已經好明顯。
還有整個警隊及制度的不公義已暴露。

五大訴求,缺一不可!
光復香港,時代革命!

push
你地去曬邊
我都唔明佢意思究竟係 爆閘前掉低晒gear落去行路軌,定係行完平安出大街再掉

但個人又講到自己平安會寫8.31嘅事,如果走唔到就幫佢傳開去,咁照常理,佢依家平安見到出左呢單新聞,佢應該會上水報個平安出書。

但距離8.31已經第六日

推到巴絲出現澄清報平安
唉好恐怖
我覺得成件事流流地,但點解蘋果會報
好似冇人睇到
呢個算唔算fc
始得香城夢遊記
https://lih.kg/1542242
都市傳說?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞