831太子路軌百人去左邊?

892 回覆
1626 Like 13 Dislike
美孚唔係露天
巴打嘅批判性思維令我感到香港仲有希望👍
如果作者攞嘅係一手資料就應該安全了
我問下佢
究竟831果日仲有幾多個謎
其實太子站單野好撚鬼

1.原本報警條地鐵線係1號線(用1,2線來分會易明啲),速龍到場後去左2號線打人 打完人仲要無拉
2.速龍打完人 封站 趕哂記者走,係直播到可以清楚見到起碼廿個人比速龍打到訓低哂 一啲聲氣都無 而家連去哂邊都唔知
3.過左兩個鐘話送左去荔枝角地鐵站運走 送去廣華醫院,當時聲稱有10個紅傷者,到而家仲有3個下落不明
4.經爆料後原來唔係去左廣華醫院,係去左另一間醫院
5.百人逃亡 但係接近無一個人/無呢百人家屬朋友出來講過發生咩事
6.無cctv 完全無一條cctv既片出現過 就連記者離開左之後 市民手機影果啲自拍片段都無
7.柒婆係有不同手足懷疑831太子站死左人開post後即刻出撤回修例回應

以上種種原因係對831太子站不解之迷 如果2019年仲係用緊三十年前滅聲方法既話 我唔知有咩好講

總括:成件事懷疑有死到人但無家屬朋友出聲,事件中接近過百人受影響,依然係無家屬無朋友出聲 就連傷者同被捕人士去左邊都唔知
其實我覺得最後爆比881聽可以由太子行到美孚係好大疑點,警察最多比佢地去到深水埗後就冇可能再去到長沙灣,一定沿線安排黑警守候
有無英文版推上twitter
其實有冇機會行咗隧道入面嘅緊急出口走?
正常隧道入面應該會有緊急出囗可以上返地面
例如 通風樓
但實際呢啲緊急出口係邊 要問返Staff 先有機會知
唔記得利申9up 求車長糾正
但路軌上返月台係唔使爆門 就咁推就ok
你睇啲車長接更就知

無意中見到on9野
https://www.mtr.com.hk/archive/corporate/ch/publications/images/safetybooklet.pdf
我咁樣睇 係咪真係走到定係站內被失蹤
封站然後列車去邊冇人知
走入路軌嘅話班狗垃圾
會唔會癲到唔顧安全開列車周圍搵
照道理行入路軌去隔離站已經好易曝光
推 果日講完落軌無哂消息
咪係囉,好寄奇怪喎成件事
1 落軌行個d全部手足? 有冇市民
2 事發後仲有列車開喎, 路軌有人點會開
3 當時月台兩邊都有車, 當係係車頭車尾條gap落軌, 成百人落去冇警員睇到? 如果話去到meifoo先除gear換衫, 個刻速龍見到你full gear落軌仲會放你走?
依百幾人係隧道入面發生過D咩?
地鐵,克警 方面有冇人講過?
蘋果最後冇講過手足喺美孚成功逃脫
推,求炒車
真心好L恐怖
就嚟講係 九又四分三 月台我都信

大佬,真心好恐怖
班黑警講過有市民可以走到,唔通就係行路軌?
咁依加啲人呢?
好心寒
果時觀塘線荃灣線停晒
有傳係瑪嘉烈唔係廣華
初初有 但是編文似有改到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞