831太子路軌百人去左邊?

892 回覆
1626 Like 13 Dislike
唔知係咪講緊往荃灣嗰架
記得好似有開走但垃圾狗㩒制剎停
會大機會未埋站就停車
如果經歷過咁既情況 可能從此不理世事 都唔會搵記者律師 因為呢個世界已經無野可信
片段影到架車開走隻狗撳停,停唔到個架係往中環

個陣睇live隻狗即刻報上台講往中環
其實我睇到呢到真係好心寒 知情既人由得死者含冤而終
補返先,搵到係一個高登po,但係原文無呢段

https://m.hkgolden.com/view.aspx?message=7109364&page=1

但係警方話當晚係太子站拉左40人
嗯 講開又講 喺短時間封兩線
當時黨鐵基本上係由狗察控制
要通報停車搜捕算幾正路的事
喺完全封鎖下集體行路軌又唔曝光走得甩
應該得就近逃生通道離開先至可行
往荃灣 定埋全線停駛
其實而家就係講緊單野堅定流
百幾人無家屬無朋友
得一個人出來講有百人逃亡 無圖無片

仲要假設緊係安全走哂出來
係邊到出無人知
百幾人係同一個車站走出來有傷者 無途人見到或者幫手

仲要除左講百人逃亡單野果個人之外無其他消息流出過
岩岩諗起,當日恐襲個架車係走得甩

因為車長之後開車走左,所以d狗先會係埋油麻地站捉人

當時d車已經飛旺角

而個陣係有記者入到油麻地站
我係地鐵做過野,其實站同站中間,有d位係有樓梯上到地面,未必一定要經站先入到地鐵,大家如要諗,要連這個可能都要諗
二手資料 係我有同事(佢今日office親口share)跟過一隊30-40人full gear既係旺角叫口號,之後速龍沖過佢地到 我同事無gear路人mode地面走,另30-40 fulll gear全入旺角地鐵站,跟住速龍跟住佢地入,過多幾分鐘就話封站
其實我由831 dig入去留意全部呢件事開始就無訓得著過
太多資料,日日唔訓都追唔哂
定啲嚟,個閘可能係強行開咗,但係冇損壞
或者美孚搭西鐵走?當晚有冇封美孚西鐵站?

真係百幾人出事應該好難掩蓋
但係照睇live個陣呢班人應該係上左車去太子,之後同廢老嘈既
係wo,個晚無封西鐵
好似係有段片係速龍趕d人由電梯落返月台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞