831太子路軌百人去左邊?

892 回覆
1626 Like 13 Dislike
push ah diu
推正經嘢不嬲都有
撤回條例修訂問題
要做文宣上街話畀世人知唔會收貨
事後戰術檢討都係講架

一個集中post去探討有咩問題呢又陰謀論
坊間咁多謠言我點能夠一聽就信
呢單嘢係完全唔畀記者落場又唔畀閉路記錄調查
除新屋嶺同以往的都唔一樣先會有咁多疑問
冇鏡頭下錯手打死人被失蹤點會冇可能呢

我有買物資有出去有檢討有留意時事情況
而家唔係成個時事台都係講呢樣嘢
你大可話不推文回覆唔好蓋過正經嘢當然可以

但話講完就信我有保留
我梗係想係真係走到出去安全離開
太子月台唔係有兩個咩?
速龍嗰個係喺下層即係往調景嶺方向,或者係向中環方向。
而另一個月台係往荃灣方向同埋油麻地方向。上層嘅月台會唔會有一班人走咗去上層月台逃生?
繼續推
係路軌打,有咩損壞真係幾日唔洗行
點解你地覺得一定係送最近嗰間?比着我,一定會搵藉口送去最同聲同氣嗰間
徒步由機場離開東涌都做得到,當人生命受威脅,幾困難嘅事都會能力覺醒
咁既然百幾人滅唔到聲
點解仲未有人講返咩事
唔信當中無人上連登
兩個完全唔同地方喎清。
我唔係講個距離,連登大把行路撚行嘅距離比機場去青衣更遠。

一個係室外,果日天氣都叫有d涼,有光有車有一大班人。
一個係室內空氣唔流通,唯一嘅光係部電話或者電筒,得果百靚人。
Push
但好似831前少啲,當晚SocREC條命影到係岀左擔架床後唔夠10分鐘先開始話封鎖,趕記者走,之前只係叫佢地企開啲唔好阻住條路,或者好似平時咁人牆擋住。所以一定係上報左岀事後,收order要清場。

https://youtu.be/8Ei3OX6Edr0
義士的話有啲可能同屋企人已反左面,又有啲瞞住屋企人,唔知佢地晌太子岀現過,重點係根本太子100人呢個傳聞未揚岀嚟,就連呢度,過左咁多日原來都有好多人未聽過呢單嘢。
831到底發生咗咩事?有無更多當事人可以出嚟講下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞