831太子路軌百人去左邊?

892 回覆
1626 Like 13 Dislike
same... 每日都爆炸...
警暴每一晚都係度發生
大家唔應該只係係度鬧
反之係要企出黎表態
對抗白色恐怖
罷工你唔敢
跳閘又驚犯法
黑衫又話唔夠衫
戴番個口罩你又肯唔肯?

記住,一切由生活做起,會變成習慣。

不自由,毋寧死
戴口罩,直至贏

口罩,係自由,係權利。

credit: 8.18文宣努力

由聽日起,全民戴口罩
https://lih.kg/1534721
【太子衝突】重組事發時序 港鐵CCTV證七傷者坐列車到荔枝角送院
https://www.hk01.com/article/371708

唔好理01 紅唔紅底, 完全冇提過有近百人落過軌
同埋大家留意下字眼, 澄清太子站送往醫院的傷者,並沒有人死亡, 只係講個7個人入面冇人死。。。
恐怖假設:
係路軌被列車意外撞斃?似乎解釋到兩樣野:
1,野解要封站封一整日咁耐,就算話要毁滅證據,其實一晚時間都應該夠
2,點解當晚只係因為月台出事,但要封哂咁多條線咁多個站,極不尋常
同埋如果真係咁,嚴格黎講係咪唔係黑警既責任?係手足自己走落路軌
平反831
我明你講乜

黑警打完目標人物 用列車運無辜市民去其他站放行 (點解唔係太子放生 可能費事比記者守住問 其他站無記者)

運行途中車死逃亡人士

照計唔會刻意係香港製造大屠殺 目擊打死人現場嘅平民都走得甩
咪亂嗡,成百人蒸發咗真係冇人會提咩
雖然樓主排除左九龍灣
但我第二日搭過黨鐵 除左太子站仲有九龍灣封左站
而我記得果一日之前九龍灣好似係無衝突
好深印象 我朋友仲問點解封站
Push
啱啱搵返篇報導 佢無寫邊位記者負責篇稿
佢一啲有寫一啲無寫 係咪應該集體係底下留言或者inaox蘋果直接問?
找問米婆或世界各地通靈人士聯繫失蹤的香港人
https://lih.kg/1542697
其實大家冷靜d諗先
推開車門路軌行左百幾人 黑警會唔知咩?
同埋百幾人既家屬朋友點都會知
同時真係有呢班人又真係太子行到咁遠既時候 途中佢地一定會搵其他人
你地覺得當時既情況 百幾人既朋友/家屬會收得切安家費而無人即時爆?

其實當晚有架巴士特別車 同埋呢單
我自己係覺得專登做多d流料出黎cover其他事/死人
等你地真係信巴士同呢單 而政府又好輕易澄清到 死人呢件事就自然都比人覺得係流
所以自己係討論呢件事前 諗清楚有無可能 我自己就上面既諗法真係唔太覺得有可能會出現呢樣野
人地咪講左行到去美孚
陰謀論夠未 柒夠未
用下個腦諗百幾人滅唔滅到聲啦
我記得有段片個綠衫防暴係話聽到路軌有聲
p

真係好奇怪
9.7 機場見 9.8美國駐港領事館
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞