「還死者清白」 有關太子死亡手足 既行動post

1502 回覆
2280 Like 23 Dislike
你都ON99
程序?
1. 黑警無理拘捕示威者/市民, 佢有冇跟足程序
2. 新屋嶺毒打被捕示威者, 已經無程序係話可以毒打, 佢又做?
3. 搜呂小姐身(化名), 無簽同意書下, 搜完再叫佢簽同意書, 有冇跟足程序?
4. 私人地方, 警察要拎搜查令先入得, 警察照入, 有冇跟足程序
5. 催淚彈/橡膠子彈槍唔可以平射/射頭, 已經有N個俾人爆頭爆眼, 有冇跟足程序?

你用下你個死人腦啦, 唔好咁ON9啦
全世界錄住佢地直播緊都可以唔跟程序做野
你覺得佢地咁撚蠢? 俾你錄住都夠膽做?

點解佢地可以咁做? 因為佢地上司俾佢地咁做, 唔會追究
佢上司點解俾佢地咁做? 因為香港政府話唔會追究
點解香港政府話唔會追究? 因為中央俾佢咁做
咁中央有乜係做唔出? 8964咁多見證人, 點解又會唔見哂?

宜家要迫佢講傷者去咗邊, 唔追究, 真係發生咗嘅話係無人會知道
因為有可能手足係**無親人**

炒車咪炒車, 做緊要手足最後無事
如果搵唔到親戚⋯⋯
好撚天真
到而家仲覺得佢地有人性有良知

單野咁多疑點解釋唔到
你話冇鬼我真係唔信
State sponsored terrorism
呢單嘢有啲老鼠拉龜,都成三日啦就算入咗醫院都出院啦,應該可報平安,而家啲醫院見你仲抖到氣就即踢出院
7月警察同黑社會夾埋,用個腦都知以前警察係好人救市民嘅諗法已經唔存在! 佢見住黑社會打人佢調頭走!
8月警察個個都講打曱甴,追住啲市民打,夠膽死扮示威者捉人。警察已經同黑社會冇分別!

我本身都想話唔好以偏概全指罵每一個警察都係狗,仲有良心的警察請你企出嚟俾我知道。

仲有良心嘅人,信唔信都好,都可以幫手揾證據!大家都係想要真相姐?

有良心的黨鐵同警察,請企出嚟🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
尋晚追隔離post見到。唔知係唔係真
有無地鐵職員可以講2 句 CCTV 係唔係真係鎖左
一定要跟進
唔好比我地講中啊屌
總知無CCTV/本人走出黎証明
依單野都唔可以就咁算
就算突然有個人話佢朋友/家人走出黎話佢無事都唔可信,要見本人
屌推啊
如果冇送去醫院?
How about not sent to hospital?

家人可能係新移民?被恐嚇?
His family may be new immigrant? And threaten by police to be silent?
Agree

Its so strange that the man not show up

Even he is arrested, its already passed 48 hours and he should be released
有冇人搵到當日在場既人
求下你地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞