「還死者清白」 有關太子死亡手足 既行動post

1502 回覆
2280 Like 23 Dislike
推 不如set deadline 如果無cctv 當死左人?
其實醫院好多時候要驗屍,就算一個病人死咗如果個case比較複雜都要病理專家斷定佢死因係乜才能發死亡證,更何況係意外
咩身份呢位巴打??
有冇機會可偷影或back up一份出黎?
有冇詳細啲位置?人足夠既話強搶都不是問題
生要見人
Push
又係你。你老母幾時死?
先不論手足喺鏡頭前係咪醒返行到
但打頸係可以一時之間無事
唔代表佢喺鏡頭後唔會暈返
831太子關咗24個鐘
裏面到底發生咩事係好多人都想知
請大家動員搵下新邊有無人唔見咗
另外追蹤下奇怪既新聞
可以既去查下殮房又好咩都好…

831晚當值既職員/睇過cctv既職員/在場既市民/手足/傷者我都懇求你地…
求下你地拎出自己良心 講出真相…

生要見人 死要見屍
推啊
可否盡快行動
咁你攞到cctv先講啦
我諗唔到除左中聯辦之外
邊個逼到佢地交原片
好多人仲諗住靠法庭逼交片
唉 3個月都黎緊啦 仲未認清現實 成個政府機構誠信破產
其實唯一方法就係煲大件事
等黑警焗住交人證明佢哋冇殺人
一定要 會盡力配合
件事一定要快
有冇名?
各位連登柯南 出黎啦
唔希望件事係真,
但如果不幸地情況發生, 能夠有力提供證據得

1. 受害者家屬
2. 受害者親威朋友 (因為失聯而發現)
3. 有關醫療單位
e.g.醫護人員, 殮房職員, 送傷者離開地鐵既救護員etc. 爆料
(因處理有關受客者身體而發現)

4. 殯儀行業人士爆料 (假設已進行火化)
5. 在場示威者
(會唔會曾經同嗰位義士有過那怕少少接觸都可以講下)
6. 記者人士
7. 廣鐵職員爆料 (尤其cctv嗰d)
8. 警方內部知情人士

唔知道可以點幫到呢件事, 希望舉出例子集思廣益大家能夠諗到更多有關地方搜證同幫助fact check。依家面對呢個咁既警隊, 唔搵多d多方面證據一定更加死口唔應。就咁舉例都有一班人, 希望有關尤其係政府單位如果知道事件屬實請你挺身而出報料, 合力將件事水落石出。知情人士唔好再保持沉默成為幫兇, 沾上鮮血, 因果業報必定逃不了, 如果事主真係出事, 所有幫兇必定背上殺人罪業。
「向法庭申請睇條CCTV片係唯一辦法!

亦係避免毀證既唯一辦法,立案後港鐵毀證就要負刑事責任!」

請求當日係地鐵太子站出現過既市民,立即搵律師提出幫忙,盡快!!!(建議星火)
「向法庭申請睇條CCTV片係唯一辦法!

亦係避免毀證既唯一辦法,立案後港鐵毀證就要負刑事責任!」

請求當日係地鐵太子站出現過既市民,立即搵律師提出幫忙,盡快!!!(建議星火)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞