「攬炒」的結果勢令基層更苦

440 回覆
68 Like 873 Dislike
其實攬炒係張香港社會回復正常既最好方法
做sales保險經紀地產佬比專業人士高人工唔通又係正常咩
其實吹得呢啲post已經代表左
既得利益者怕破壞呢個遊戲
所以先有呢啲垃圾文章
真係有錢佬,有能力,無野輸既人點會出呢啲文章
司馬昭之心唔洗講
自由用錢買唔到。
到時乜都中國
你想搵多d都難

2個月就呱呱嘈?
個經濟分析完全唔合理
負評都慳翻 上一頁
認同
香港人面對的敵人係可以同美國抗衡的中國
香港人打ge牌只可以望維尼做個仁君
學侵侵話齋
維尼要收香港皮 幾時都得
咁全民拎綜援!
有錢人要不停俾重稅
我知講句認真說話
呢到一定好多人唔中意聽
但老實講
我地係動搖唔到政權
所謂攬炒
最worst既case都只係出解放軍
到時大家就返屋企訓覺

但如果今次失敗左
資本家/當權者發現原來可以一直壓迫都無後果既
佢地會做得更盡
由6月9號開始
你已經無退路

呢個係博弈論
兩架迎頭駕駛既車
你要人讓
就只有矇眼踩油
上面咁多切入點強,而且正正係解決你疑問既意見你唔回
回我呢句
問政府
根本nothing to lose
堅持攬炒
屌你老母三毛死全家
香港人心水清㗎,攬炒目的係清洗政權,有一個民主政府,基層未來先有可能得到正常生活,而且攬炒最大輸家係中共,以我一條賤命黎拉低中共,抵!
因為你催我覆
如果唔覆就係三毛打手 好撚煩啊
基層本來就苦
咁多人同我攬埋一份 大家一齊餓死
驚閪
底已起
走啦屌你老母死三毛[url][/url]
開埋哂d post咩唔好塞機場阻到人on99
寫文個個
祝你全家代代為奴 世世為娼屌你老母
本來大把人就活在苦當中
你要我理你感受?
你有冇理過我感受

剝削左我地嘅土地、資源,連最後嘅自由都想攞埋,唔反你反邊個

豬着緊嘅係飼料,派糖又少過人又慢過人,食屎嘅你班狗官垃圾自私屎忽鬼
係啊我係左膠民意撚
你block啦 冇民主的話連登也是另一個共產黨
認真答下你
200萬人 /真香港人 根本唔會有 餐餐清 既問題

文入面用緊已上哂岸既 有勁多資產既人

餐餐清既新移民 比

不當類比之餘
入面太多 不正當推論

現家住公屋 既有工作既 係香港人既
一啲都唔窮 享受哂 香港1960至今日既經濟成果

請睇多啲書 最緊要 思考下
有錢人由好生活變食屎
貧人食開屎變食多舊
咁邊個會慘d
餐搵餐食餐餐清本來就係政府失職
賴晒落去示威者都戇撚鳩
1.經濟好個陣(又或者話未開始個陣)基層已經唔係好 而家係爭取緊一個整個system邊好嘅模式 而唔係日日比大陸人炒樓炒物價
2.如果想基層生活有改善 一早已經應該從政府policy開始計 大白象做少一樣 比多D公屋出黎已經餐餐安落
3.如果只係被動同短視地睇餐揾餐食餐餐清,大概唔應該講政治講big picture 而家唔係為炒而炒 係市民對政府控訴同施壓嘅手段 如果只係一兩個人行動唔會炒得起 而家講緊係幾十 甚至幾百萬人炒 凡事必有因 如果政府唔聼咩叫民意 唔好問點解有行動
比人强奸 叫唔好無停嘅 就自然要大大力‘踢’春袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞