「攬炒」的結果勢令基層更苦

440 回覆
68 Like 873 Dislike
由必然攬炒一下跳到去等同敘利亞
少少邏輯思考都無
根本無討論價值
施永青級數嘅廢文
從來都知攬炒基層受苦會最深,但試問佢地97後有好過咩?香港經濟發展既成果從來冇落過佢地袋
有冇諗過令黑警個mon post bot 廢武功
https://lih.kg/1513999
[集思廣益] 搵中央幫手有冇得諗?
https://lih.kg/1413392

咪撚再應佢好冇
攬炒只係手段,自由民主先係目的
因為攬炒而民不聊生,罪魁禍首係極權政府
國際金融中心,外匯融資場所:歸咎於中共不肯開放人民幣(中共想壓平人仔賺外貿)。如果香港真攬炒到港元冇埋,中共為經濟局部開放人民幣,似乎又唔使死?

高官就算變窮人又唔會令支那爆既
我地講攬炒,係要用香港僅餘嘅自由作賭注,
一係就換返原有嘅自由,
一係就俾中共逼死,一國一制,香港再無金融中心價值,正式certified 。

點知林鄭出緊急法,主動攬炒。
我知好難聽,但你係咪咁有信心支爆+港獨成功到?
呢個係香港only既政治攬炒,我明
不過有d人係講緊香港+大陸一齊經濟攬炒
層次太低

過往十年只係自由行推動所謂既零售業、酒店業等,最大得益者係商家、地產商,香港市民得到咩?萬多蚊既19服務業工

你話現時既攬炒推低零售業、酒店業?你真係唔明原因?因為上面唔放人落黎怕消息傳播,你估真係班人怕香港危險咩。我唔知你用意係咩,不過如果你睇唔出根本唔配係連登出現

咁我問返你,商家衝晒出黎表態,你估真係基層大鑊d?基層會怕冇左份19工?
上面唔放人來自遊行係一件事,但冇左自遊行頂多香港gdp低d,香港靠其他pillar經濟仲生存到,離真正攬炒仲差好遠
屌你老母,基層有幾苦啊冚家剷,拎綜援出三糧呀屌你老母
基層本身都夠苦 攬炒要班有錢人一齊落地獄路上有個伴幾好
總結:樓主既意思係叫大家放棄
睇下#2係咪會死
*你老母而家未撚攬炒啲基層就痛苦咩
呢個濕鳩政府用幾十億嚟玩個島都唔畀啲基層
政權交由一個濕鳩政府遲下只會更加痛苦
請善用不推文回覆
我發現有好多人唔會睇完內文同#2
都係算
我睇哂#1到#416添

樓主你係咪其實都有層樓有啲野揸手
好驚會冧,攬炒炒到你但炒唔到中共好無謂
屌你老母會令你老母懷孕
We have nothing to lose.
無啊,我係想我地做緊既野真心有用,而唔係只玩死香港,中共不痛不癢安心實行一國一制
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞