中國央視重申:《聯合聲明》過時無效

1067 回覆
3693 Like 42 Dislike
就當我真係盲
有冇人睇完佢個#945可以答返我#968
又無效
支那就咩都有效
Oh good
#945講緊出兵同點出兵呀。你仲要用選擇性失明死撐到幾時?

我repost多次
如果係你講嘅case, 一樣可能係戰爭之後公投。

如果你上面要講軍隊的話,我睇唔到美日台點樣比北約更強。

如果你話美國做乜要幫你出兵。咁美國當然唔係“幫香港”,而係唔畀中國喺南海再也文也武,香港嘛係籍口。出兵營救三百萬英籍人仕。藉口漂亮吖
好想知,如果英國出兵,最多出到幾多人
個friend forward 黎嘅,可搞搞佢
Ok明啦戰爭

講咁耐即是講拳頭啦
咁樣好簡單以上討論可以直接skip
拳頭之後唔洗講法律?同時法律唔洗用武力backup?
但無論點,歸民國對香港而言都唔係一個有利嘅選擇
推 主權回歸英國
中英聯合聲明 法律效力
據法律專家指出,該文件有四點已確立的法律原則:

1. 條約是具約束力的,「約是立來遵守的」(Treaties are made to be kept),雙方必須誠實履行;
2. 而《聯合聲明》是沒有終止規定的,沒辦法單方面終止;
3. 若違約者出現重大違約 (material breach),才可觸發另一方終止履行及懸置條約;
4. 不合法推翻條約 (unlawful repudiation),會導致對方不須再履行條文的責任,亦會讓受損一方有權要求賠償 (reparations)。
Bno holder 可否用呢點申請bc
---823死線---
#Chinazi
五大訴求 缺一不可
中英聯合聲明無效,即是代表由起初取消協議void ab initio? 即係香港仍然是英國殖民地,從沒有回歸大陸,。

大陸言而無信,人類毒瘤。
sir this way
耿爽指遭深圳行政拘留人士是香港公民

在北京,外交部證實英國駐港總領事館一名職員,因為違反《中華人民共和國治安管理處罰法》,被深圳警方處以行政拘留15日的處罰。,不是一個外交問題,案件具體情況需要向有關部門詢問。對於英方對事件表達強烈關注,耿爽表示,就近來英方在涉港問題上一系列言行,中方已經多次向英方提出嚴正交涉,要求英方停止發表不負責任的言論,停止插手香港事務,停止干涉中國內政,不要再說三道四、煽風點火、指手畫腳,英方對此是十分清楚。

又再說明脫共嘅重要性
耿爽指遭深圳行政拘留人士是香港公民

在北京,外交部證實英國駐港總領事館一名職員,因為違反《中華人民共和國治安管理處罰法》,被深圳警方處以行政拘留15日的處罰。發言人耿爽表示,這名僱員是香港公民,他不是英國公民而是中國人,這次完全是中國自己的內部事務,不是一個外交問題,案件具體情況需要向有關部門詢問。對於英方對事件表達強烈關注,耿爽表示,就近來英方在涉港問題上一系列言行,中方已經多次向英方提出嚴正交涉,要求英方停止發表不負責任的言論,停止插手香港事務,停止干涉中國內政,不要再說三道四、煽風點火、指手畫腳,英方對此是十分清楚。

俾返英國,英國肯要至得,而家你係支那老細定英國老細,你話俾就俾?要香港歸英,以支那閪睇英國唔起嘅態度,百份百打仗,以今日英國國力同軍力,多一事不如少一事,自己脫歐都未搞掂啦,玩正義,邊個俾錢出兵?

要討論,唔係你惡哂下下人身攻擊,人地錯哂,你支那閪黎咋,你真係自我感覺良好,屌
同理的話,咁要台灣肯要先得,咁你又歸乜台?雙重標準?
British Netizens?
又助攻
支那閪最驚是理據,所以千方百計阻礙歸台論
你講咁耐除咗人身攻擊之外,就睇唔到你有咩理據,煩請指出你邊度舉過理據
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞