中國央視重申:《聯合聲明》過時無效

1067 回覆
3693 Like 42 Dislike
因為支那佬以為冇野
死要臉講埋D咁既野
美英唔單止可以玩全面制裁
中英聯合聲明冇左
即係英國可以收番香港,美軍英軍黎香港都仲我
恕我不能苟同

冇左中華民國
英美夾唔死老共
知唔知佢地有份「認賊作父」承認中國政權先搞到香港同台灣咁
而佢地出發點從來都係自身利益
小心炒車喇

而台灣我覺得先係真心維護同祝福香港人嘅國家
你嘅正統 同其他國家嘅對中國正統睇法唔同

你見到民國而家嘅國際地位

你見邊個坐左係聯合國

尼個就係事實

係人都知中國係匪 甘可以點? 除非民國打返個國際認證 返黎
冇左中華民國
英美夾唔死老共?
理據?我睇唔到點解係咁

英美當然係為利益。咁點解中華民國就唔會為利益?

英國當初唔承認中共為中國先,中共一打落嚟香港就大鑊。點解你講歷史永遠都講一半唔講另一半?上面美國以前咁做係要聯中制蘇又唔講
就算係咁都好,香港都係應該最終係歸英或獨立。中華民國做朋友可以,併入民國就不了啦
THX
其他國家當初因為利益、仲相信中共會逐漸民主化先卑面中共

依家?大家心照啦

歐美從來都係睇利益
返英國lu
咪即係民國要先打底中共先有得say 同30年前有乜分開

要送台 都要人地有能力收先得
我嘅著眼點係step1
Once step1 achieved
就會align with你嘅step2
冇衝突
英國佬回應左未
彭斯回應左未
快啲正式取消啦 大把人想攬炒架
但你上面所講嘅“冇左中華民國
英美夾唔死老共?”
理據?我睇唔到點解係咁
step 1 主力都唔係中華民國而係英美歐啦
試諗下中共今日收回台灣
然後揸全3份滿清合約

點deal?
不如比番大清 家下係咪要反習復清
都唔輪到共匪出嚟傾
你去見識下真正嘅台灣係點咪知lor 短見到甘

送台 送台 你叫台灣滅左中共先講啦

而家講緊中英聯合聲明 失效呀 邊兩個國家簽你都唔知?失效一定係比返英國先 南京條約果part 你叫民國同中共搶lor 英國還就還成個香港 拎返就拎返一part? 玩野呀?

所以英國唔會宣布聲明失效 你果d送台撚 機會仲細過立米

你9叫送台仲on9 喔專家
如果係咁的話,一樣唔係歸民國,歸民國更無可能

但英國喺界限街以南就一定有絕對法律地位,除非中國滅埋英國啦。
如果係你講嘅case, 一樣可能係戰爭之後公投。

如果你上面要講軍隊的話,我睇唔到美日台點樣比北約更強。

如果你話美國做乜要幫你出兵。咁美國當然唔係“幫香港”,而係唔畀中國喺南海再也文也武,香港嘛係籍口。出兵營救三百萬英籍人仕。藉口漂亮吖
無效就比返英國啦
佢要正式建台灣國 其實甘做 對大家都好 以後仲可以多個盟友抗敵
唔使講咁遠咩美日台對北約

結論咪九龍新界收唔返,係咪?
係啦,台灣都應該要同中國切割啦,咁對佢哋都好。

中華民國個招牌,到支爆之後就要考慮唔要啦
所以送台 多舊魚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞