中國央視重申:《聯合聲明》過時無效

1067 回覆
3693 Like 42 Dislike
2017年既時候,中國外交部曾經聲稱《中英聯合聲明》係「歷史文件」,但其後又補飛話「話係歷史文件,唔係話佢冇法律效力」,但尋日央視正式宣示《聯合聲明》「過時無效」,可謂一國兩制既 里程碑

大家要去英領問清楚啦
Push
聯合聲明 過時無效
BNO 就可以𨍭BN
【眾籌 Google 廣告】 本地文宣 : 多媒體廣告
https://lih.kg/1491396
2017年新聞:
中國澄清《中英聯合聲明》失效的說法,指《聯合聲明》是一份「不能說沒有效力」的國際協議,但當中並無賦予英國權利監督香港,中國在香港落實一國兩制是基於香港《基本法》,英國無權干涉「中國內政」;但民主黨主席胡志偉和政治學者指出,根據《聯合聲明》條款,英國須確保其落實,而且《聲明》是向國際社會的承諾,英國和國際社會均有責任監察中國有否恪守承諾。

http://trad.cn.rfi.fr/%E6%94%BF%E6%B2%BB/20170709-%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E8%AA%8D%E8%81%AF%E5%90%88%E8%81%B2%E6%98%8E%E6%9C%89%E6%95%88%E4%BD%86%E6%8C%87%E8%8B%B1%E5%9C%8B%E7%84%A1%E6%AC%8A%E5%B9%B2%E6%B6%89%E9%A6%99%E6%B8%AF-%E5%B0%88%E5%AE%B6%E7%A8%B1%E8%8F%AF%E8%AA%A4%E8%A7%A3
厚顏無恥
所以養出一班爛仔國民
插多自己二刀
過時又無效即係畀翻英國?
大家唔好憤怒,我驚佢縮咋
我撐CCTV,堅持無效啦!
中PT
其實無效就好好玩
Historical Document 當你有得兜,Expired and Invalid 冇得兜啦呱?
共產黨都過時
無效係咪跟返南京條約
呢舖我撐CCTV
記住咪縮呀
等睇聽日口交部兜唔兜
哥頭話要三個不要 , 減低國際矛盾 , 而家自己又挑番起
無效咁咪即係主權交還俾英國
即係中國收返香港係無效
首先要中國女婿 Hunt 哥開波先
英國唔出聲當默認架啦
支那
泛民快d拉隊過美國國會遊説
落重藥對付中共 港共
唔好再驚咩做漢奸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞