中國央視重申:《聯合聲明》過時無效

1067 回覆
3693 Like 42 Dislike
冇效咁即係香港島同九龍係屬於英國的
Step 1 已經有人做緊啦,攬炒團隊咪叫緊西方世界,夾英國指出中國已違反聯合聲明。而而家夾爆中國係合乎美國為首嘅西方世界利益。同當年美國要聯中制蘇唔同晒

而且唔見得要“全球華人”支持。反而係需要搵全個西方世界支持
佢理鳩得你咩,總之凡事向左走,比人話就掛返習大大語錄出嚟指責返對方係漢奸,點會有事
推 係咪就快主權移交?回歸英國?
BDTC
同埋聯合國都要回應, 呢份文件當初係得到聯合國加持, 佢哋响聯合國秘書處登記咗 登記號碼是23391 https://treaties.un.org/Pages/showDetails.aspx?objid=08000002800d4d6e&clang=_en
無效即係俾返英國?定香港自治?係就快
講野都唔經大腦
去到依啲位我唔同你爭辯
概率勝算問題

但就算唔完全成功
港台合併 都絕對好過現時中共下冇民主普選
係一個有明顯改變嘅「袋住先」方案
所以我會傾向「卑多少少買個保險」
新界點算
就算真係民國收

咁我覺得佢到時真係會打台灣
如果香港歸唔到英的話,我就睇唔到港台合併嘅可能性喺邊。
美國一定係推手嚟,無美國就一定唔洗講。
但如果係美國做backup的話,做乜要歸民國而唔歸英?
Page not found
國際笑話 講野唔算數都算啦 簽野都可以唔算數 支那單機啦屌你老母
俾翻英國啦
笑死我
所以最終唔排除
九港南港島歸英
九龍新界歸台,然後咪去返step2公投歸英囉

你由頭到尾都只係focus喺step2
好似step1 脫共包贏咁
台灣只係法律地位嘅技術問題位。點脫中而家咪有人做緊上面咪講咗囉。台灣根本唔係問題嘅focus所在,美國英國先係
英國真係冇撚用, 美國開都聲要夾中共, 身為前殖民地終主國你都唔出黎幫拖, 講名正言順你絕對走唔甩
邊有人仲信匪黨?信用破產離滅亡有幾遠?
..
如果聯合聲明過時,咁英國有權收番香港
台灣同香港只可以係盟友關係 有共同敵人 香港已經經唔起第三次轉會 由清朝去英殖再中殖 仲要轉台?歸英點都比送台更明正言順 好嗎 最多係回到97前 轉返支旗就可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞