澳洲留學生討論區5

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
親戚好人

management
有靚女,識唔到/唔介紹
=無靚女
有冇巴絲嚟緊會去usyd讀physio? 或者已經讀緊
收咗usyd master of physiotherapy offer 嚟緊二月尾開學
真定假啊?讀左成個月莫講話靚女,香港人都冇點見過 可能我讀N展 少香港人
二月準備去澳洲讀ies foundation (UQ foundation)
上到year one 想讀journal
想問下UQ定QUT嘅creative media好啲?唔該
利申:依家係香港讀緊中六
想問下UQ foundation 難唔難
我覺得好易,都冇乜溫書就爆晒分,係英文差1%
都要視乎你咩科嘅 因為我chem bio 佢教既大部分嘢中學都學過
你講經吖, 讀咗兩年完全feel唔到
你讀咩先?
笑撚咗
Unsw根本已經出晒名都叫做香港人大學你都話見唔到香港人咁我冇嘢好講
Master physio undegrad 係咪唔理你本科讀乜?
工程好多香港人
普遍uni都有啲course要你take過
例如usyd就要我prove有讀過anatomy, human physiology, exercise physiology, neuroscience同埋 psychology呢啲areas
你都有興趣?
冇想知下姐
讀完出嚟返香港又高人工又可以移民
係呀 都諗緊讀完返香港定留嗰邊做攞埋PR先
人工同親切感都係香港好啲
梗係返香港
我自己讀完會計都返香港
移民嘅話我諗住遲啲先
想享受多幾年香港同埋陪屋企人
純粹問下 出國讀書澳洲算唔算門檻最低啦?
都啱 聽師兄師姐講同當地啲病人吹唔到水 始終culture唔同 同埋啲醫療系統服務唔同 唔知仲有途徑幫到個病人
其實老實講我哋呢啲去得澳洲讀書嘅人家底點都一定有
到時如果技術移民驗唔到嘅話咪投資移民囉
更何況你本身呢個科一定移到民所以唔需要太急
你話會計嗰啲技術移民門檻高嘅科就話急啲姐
你呢啲醫療科就唔使太驚
同埋有一樣野要你要諗下當你真係到時咁早移民嘅話你返香港嘅意欲就會少咗
我驚你到時後悔
自己衡量啦
有冇uwa嘅巴絲

成間學校冇乜香港人
有無Perth group
我都想知
讀緊咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞