澳洲留學生討論區5

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
P牌仔做乜撚野推爆左唔開新POST

澳洲留學生討論區4
https://lihkg.com/thread/902133/page/1

有冇UTS人?想報medicine既master。難唔難入?
sorry...打錯字...係UTAS
聽人講個Surgery program 幾好
岩岩報左utas master了,等offer,功京京
最近報左UNSW master留名
Chur爆你
識人讀緊unsw master 都係咁講
Trimester ..
巴打讀緊unsw??
已grad
Undergrad 邊到grad?
Master 咩科
Environment man
唔會難得去邊嘅我諗不過會趕啲
專業科先難
我想問學生簽證係咪一定要讀3科或以上?係咁嘅,我本身有220 credit,呢個sem讀埋兩科就夠240畢業,但因為其中一科7咗想withdraw,下個sem補返,咁個student visa畀唔畀我咁做?thanks
plz share and sign
相信身處於海外的港人係整件事上同樣面對嚴峻考驗,當我們站在香港人的立場上面對內地留學生及受黨媒薰陶下的海外華人的無理取鬧。甚至處於對立的局面雙方在資訊接收不同等的無奈下,我們更應心連心並堅守著相同價值觀。深受影響的不少香港留學生甚至因為其言論因為追求自由及公義,多次受到小粉紅的起底追擊甚至恐嚇要秋後算帳。當中其資料被發佈在內地的社交媒體並威脅到人生安全,在此籠罩著各種白色恐怖。面對這狀況每一位同路人更加要團結及爭取支持自由民主的政黨派系的支持及幫忙。
https://www.change.org/p/prime-minister-mr-scott-morrison-protect-the-pro-democracy-hongkongers-in-australia?utm_content=bandit-starter_cl_share_content_en-au%3Av12&recruited_by_id=f7fe5230-8c97-11e8-a0c0-bfb104ace612&recruiter=889993192&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition
我諗要問student centre
學校比就得
有無人係UNSW讀緊English course
foundation好易,記住玩多啲
foundation成績有影響架
我嗰陣讀UQ foundation 入面成績之外仲要ielts
通常佢會有埋大學嘅conditional offer,入面應該有寫gpa要幾多分
中學jj想問下考大學cps要拎到55up算唔算太難?
Yr12
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞