澳洲留學生討論區5

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
同埋讀少d係講緊每個term
Total 一年係冇分別

同埋我讀master係為興趣
如果讀書仲要避黎避去 冇心讀不如唔好讀啦
呢個真
聽uni admin講tri sem 嚇死班yr 12 靚仔
Computer science
除咗tri呢個因素之外我認為啲local揀uts係因為間學校越嚟越好同埋地點就腳再加上又有好撚型嘅building 起完入邊有個全新嘅圖書館好撚靚
難唔難?
Year2 開始唔係可以每個學期都讀三個科咩
我朋友同我講
有無ching係syd可以施捨一個口罩俾我後日要飛 係ebay買左 話30號寄到 但仲未到
越來避左個tri就等於冇心讀咁好多atar 90+轉晒去uts果班local唔好讀書
身上一個都無間間都賣哂
難唔難見人見智啦 comp sci係under engineering department 你覺得engin呢一範難咁咪難囉
Unsw Engine 當然難啦
有無心讀UNSW CHUR 已經係事實
我有個FD ATAR 96定97 而家讀緊MASTER UNSW 都覺得CHUR
不過佢part time 上哂賊船

其他UNI 真係多謝USNW 試伏先

同埋就算90ATAR+ 好多都廢
如果係靠補習上90Atar 真係要打個折
大學一無得補+HEA 去邊間U 都死
見唔少, 97~99ATAR都見過爆要轉科
第一間轉trimester好似係UTS 當年個入讀人數都跌 不過佢個trimester 同unsw個個又唔同
點會有啲咁嘅人
以前有個教過我嘅老師佢本身讀精算佢當年攞緊96嘅分數畢業破左紀錄
嗰條友已經係接近神嘅境界點可能仲有其他學生可以攞到呢個分數仲要唔係讀精算
96分係講緊佢佢考試要全部啱晒再加埋group project又係要100分仲要同時間咁多年都要冇失手過先至做得到
點可能有啲咁嘅人
96atar好易咋wor
定係你請uni d分?

睇錯咗以為大學啲分
96 atar容易
Yr12 識簡科真係唔難

好似extension 2 maths 答岩6成都90
就scale爆atar分
膠科就要拎state 頭20 先同答岩6成果科maths 1樣
你呢啲資料係邊度得返黎
用過atar calculator 未
測完同我實分只atar係差0.25atar
Same here
2月中
我仲要番實習
2月中飛驚返唔到去仲要喺飛機畀人傳染
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞